NAKON BALETA - BIBLIJA

Darren Aronofsky režirat će 'Noinu arku'

09.06.2011 u 09:31

Bionic
Reading

Već neko vrijeme najavljuje ovaj projekt, no sada je ozbiljno krenuo u potragu za investitorima

Darren Aronofsky mogao bi konačno snimiti jedan od svojih projekata iz snova – nakon velikog uspjeha 'Crnog labuda', proslavljeni redatelj nastavio je tražiti financijere svoje biblijske priče 'Noina arka', koja se najavljuje kao 'epski fantasy'.

Aronofsky je objasnio da je priča itekako zanimljiva za današnje doba – osim što se bavi krajem svijeta i sadrži 'najpoznatiji brod nakon Titanica', film govori o apokalipsi uzrokovanoj problemima s okolišem, što je, kaže on, tema koja je itekako aktualna kada govorimo o stanju našeg planeta. 'Ne vidim zašto to ne bi htio snimiti bilo koji studio', samouvjeren je Darren.

Budžet ovog projekta kreće se oko 130 milijuna dolara, no kako je 'Crni labud' koštao svega 13 milijuna, a u cijelom svijetu zaradio nevjerojatnih 315 milijuna dolara, on bi si to čak i mogao priuštiti.

Posljednji put kada se Hollywood dotaknuo ove biblijske priče, bilo je to 2007. s komedijom 'Evan Almighty', u kojoj je glumio Steve Carell. Film je bio najskuplja komedija svih vremena – koštao je 175 milijuna dolara i propao je u kinima.