MULTIMEDIJSKO PREDAVANJE

Dario Seraval u Zagrebu

03.05.2011 u 11:43

Bionic
Reading

Večeras od 19 sati u Autonomnom Kulturnom Centru Medika osnivač kultne grupe Borghesia održat će predavanje i predstavljanje svog solo albuma 'Emomehanika'

Ljubljanski filozof, umjetnik i glazbenik Dario Seraval najpoznatiji je po stvaranju kultne alternativno glazbeno/performerske grupe Borghesia, koju je osnovao s Aldom Ivančićem. Borghesia je postala fenomen i jedan od glavnih događaja na slovenskoj supkulturnoj sceni osamdesetih godina, a uz grupu Laibach i jedina slovenska grupa koja je egzistirala na međunarodnoj glazbenoj sceni.

Nakon osamnaest godina glazbene apstinencije, Seraval je prošle godine izdao solo album 'Emomehanika' te planira povratnički album s Borghesiom, koji bi trebao biti izdan do kraja godine. Umjetnik koji stvara glazbu za ljubljansko Postgravitacijsko gledališče redatelja Dragana Živadinova, Dunje Zupančič i Mihe Turšiča, opisuje svoj samostalni projekt 'Emomehanika' kao 'proizvodnju emocija uz pomoć mehaničkih sredstava'.

U Zagrebu večeras planira održati predavanje o 'legalizaciji autonomije' u kojem predstavlja tri teme, ilustrirane s pet video spotova:

Teorija avangarde: Avangarda je umjetnost, koja ima učinke u Realnom.

Teorija ljubavi: Ne vjerujem u Dvoje koje je stvoreno jedno za drugog, pa se u susretu to Dvoje ispuni. Vjerujem u Dvoje koji se sretnu i svoje si Dvoje izgrade i to što si izgrade imaju. I ako je tako, a tako je, u odnos se treba baciti bez posebnih sumnji jer se Dvoje mora izumiti. Sumnje, dvojbe, strahovi… grade odnos kakvog se bojiš!

Teorija komunizma autonomnih zona: Komunizam je društveno uređenje koje je sastavljeno iz autonomnih zona. Tamo gdje Kapitalizam šepa, gdje propadne, gdje proizvodi neuroze, tamo treba oslobađati nove teritorije autonomije.

Predavanje i koncert počinju u 19 sati, a ulaz je besplatan.