JOSIPA LISAC

'Danas svi trče gore - dolje, a ja više volim skakati glasom'

08.07.2015 u 10:10

Bionic
Reading

Josipa Lisac u studiju Alfa film u Adamovcu snimila je videospot za pjesmu 'Tu' u režiji provjerenog suradnika Zorana Peze. Riječ je o njezinoj prvoj pjesmi šest godina otkako je objavljen njezin album 'Živim po svome'

'Jako je vruće i snimanje je bilo jako naporno, no vjerujem da smo unatoč tome napravili lijep spot koji će se svima svidjeti', rekla je Josipa Lisac.

Pjesma 'Tu' autora glazbe i teksta Srđana Sekulovića Skansija i koautora teksta Aleksandra Antića očekivano je naišla na veliku zainteresiranost radiopostaja i medija jer kraljica estradne avangarde uvijek iznova osvaja svojom glazbom. To je njezina prva pjesma šest godina nakon objave albuma 'Živim po svome'.

'Videospotovi oduvijek su bili važni, a čini mi se u današnje vrijeme, u vrijeme postojanja društvenih mreža i Youtubea još su više dobili na važnosti. Koliko je važan zvuk, toliko je važna i atmosfera slike. I ja se u govoru često znam slikovito izražavati. Iako u današnje vrijeme sve češće čujem riječ radiofonična pjesma pa samim time dobra pjesma će doći do publike i bez slike, ali slika upotpunjuje cjelokupan dojam. Danas su spotovi važni i zbog mlađih generacija jer će oni najprije pjesmu čuti i pogledati na Youtubeu i Facebooku nego što će je čuti na radiju ili dočekati na TV ekranima', rekla je Josipa.

Svoj novi spot opisuje kao filmsku priču.

'Imam neke ideje koje sam rekla redatelju spota Zoranu Pezi s kojim sam već surađivala na spotovima 'Kao mir' i 'Živim po svome', tako da imam apsolutno povjerenje u njih kao snimateljsku ekipu, ali i volim to što razmišljaju na taj nekakav filmski način', rekla je. Osvrnula se i na današnje spotove budući da prati sve što se događa na sceni.

'U današnjim spotovima mi se čini da svi nekako trče gore - dolje, a ja više volim skakati s glasom. Ima lijepih spotova, duhovitih koji prate tekst pjesme, ali mislim da moje mišljenje tu nije važno', ističe.


Unatoč velikoj vrućini, Josipa je bila dobro raspoložena na snimanju spota