PRIJATELJ KOJI JE NAŠAO MRTVOG GLUMCA

'Čvrsto sam vjerovao da je ovisnost iza njega'

03.02.2014 u 13:27

Bionic
Reading

David Katz, koji je u nedjelju ujutro pronašao mrtvo tijelo Philipa Seymoura Hoffmana, izjavio je kako je čvrsto vjerovao da je glumac ostavio iza sebe svoje demone

Dramatičar David Katz otišao je provjeriti stanje svog prijatelja Philipa nakon što glumac nije pokupio svoje troje djece od dugogodišnje životne partnerice Mimi O'Donnell. Kad je stigao do prijateljevog stana, naišao je u kupaonici na mrtvo tijelo 46-godišnjeg glumca s iglom u veni i malim plastičnim vrećicama ispunjenim heroinom.

Philip Seymour Hoffman je u svibnju prošle godine odlučio pobijediti svoju ovisnost o heroinu, alkoholu i tabletama te je krenuo na rehabilitaciju pa je Katz vjerovao da se riješio svojih demona.

'Vidio sam ga prošli tjedan i bio je čist i trijezan. Stari Phil', rekao je David Katz za New York Post. 'Stvarno sam vjerovao da je to poglavlje u njegovom životu gotovo.'

Hoffman je prvi put pokušao ostaviti droge i alkohol prije 23 godine, strahujući da će ga ovisnost ubiti. Govoreći o svojoj bitki protiv alkohola, jednom prilikom je rekao: 'Bilo je prilično grdo i vjerujem, da sam tad imao novca, ne bih to preživio.' Iako je 23 godine bio čist, prošle je godine ponovo pokleknuo starim demonima. Loše stanje potvrdio je na nedavno završenom Sundance Film Festivalu, kad je izgledao jako loše i odbijao je davati intervjue.