SMRT U 47. GODINI

Član Beastie Boysa izgubio bitku s rakom

04.05.2012 u 22:17

Bionic
Reading

Adam Yauch, član legendarnog benda Beastie Boys izgubio je bitku s bolesti

Jedan od osnivača legendarnog hip hop trija Beastie Boys, preminuo je tri godine nakon što mu je dijagnosticiran tumor, javlja Rolling Stone.

Adam (MCA) Yauch je 2009., kada mu je otkriven rak, napravio video koji je objavio na internetu kako bi obožavateljima objavio loše vijesti o svom zdravstvenom stanju. Zbog tumora je bio na operaciji i išao na kemoterapije, no u 47. godini izgubio je bitku za život.

Zbog njegove bolesti, grupa je kasnila s izdavanjem albuma Hot Sauce Committee, Pt. 2, a izostao je i s primanja Beastie Boysa u Rock and Roll Hall of Fame prošlog mjeseca. Inače, Yauch je 1996. organizirao prvi Tibetan Freedom Concert, dvodnevni festival s ciljem osvješćivanja svijeta o problemima stanovnika Tibeta; festival je održan u San Franciscu, a sudjelovalo je 100 tisuća ljudi.

Beastie Boys osnovani su još 1981. u New Yorku. Počeli su kao punk sastav, no s vremenom su se počeli sve više baviti rapom. Beastie Boysi su snimili osam studijskih albuma i četvrti su najprodavaniji hip-hop izvođač odmah iza Tupaca Shakura, Eminema i Jay-Z-ja