BRITANCI U NOVOM SADU

Channel 4 snima dokumentarac o festivalu Exit

14.06.2011 u 15:47

Bionic
Reading

Jedna od najutjecajnijih britanskih televizijskih postaja, Channel 4, ovog srpnja posjetit će Novi Sad i snimati dokumentarni film o jednom od omiljenih glazbenih odredišta europske mladeži – festivalu Exit. Tijekom četiri dana ljeta, ali i dulje, ekipa britanske televizije snimit će najzanimljivije dijelove festivala i Novog Sada

Channel 4 će tijekom festivala snimiti specijalni film o Exitu, kao i o gradu i ljudima u kojem je nastao najveći festival u ovom dijelu Europe. Specijalno sudjelovanje u snimanju ovog filma imat će i oni koji žele predstaviti Novi Sad i Exit - od rođenih Novosađana, preko ljubitelja festivala, pa sve do stranaca koji su grad vidjeli drugačijim očima. Oni najzanimljiviji, najinovativniji i najzabavniji imat će priliku ispričati svoju priču gledateljima četvrtog programa britanske televizije!

Dolaskom Channel 4 nastavlja se tradicija u kojoj britanski mediji izvještavaju s Exita, nakon dolaska najveće britanske televizijske mreže prije dvije godine, BBC-ja. Exit je brojna priznanja dobio od više svjetski priznatih medija i organizacija, poput Observera, New York Timesa, nedavnog uvrštavanja u CNN-ovih devet najboljih svjetskih festivala, dok je prije četiri godine u Velikoj Britaniji proglašen i najboljim festivalom u Europi.

Budući da je cilj prikazati festival ne samo očima Novosađana, već i nekog iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Šibenika ili bilo kojeg drugog hrvatskog grada, Exit otvara natječaj. Preporučite ono što smatrate najzanimljivijim u Novom Sadu – mjesto, pojavu ili osobu. Vaše pisane prijedloge, video snimke i/ili fotografije možete slati na filmski@exitfest.org. Natječaj je otvoren od 15. lipnja do 1. srpnja za sve koji vole Exit, bez obzira u kojem dijelu svijeta živjeli. Svi oni čiji prijedlozi budu korišteni za snimanje filma, bit će nagrađeni VIP ulaznicom za Exit festival 2011.

A ako još niste, uključite se i u nagradnjaču tportala u kojoj možete osvojiti dvije VIP ulaznice za festival

Od 7. do 10. srpnja
predstavit će se više od 600 izvođača na 20 festivalskih pozornica na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Među ostalima nastupaju: Arcade Fire, Pulp, Jamiroquai, Portishead, Grinderman, Editors, M.I.A, Bad Religion, Magnetic Man, Jinx, Darkwood Dub, Disciplin A Kitschme, S.A.R.S, Digital Soundboy Soundsystem, Danny Byrd & MC Dynamite,Dygital Mystikz & SGT Pokes, David Rodigan, Caspa Petrol, Atheist Rap i mnogi drugi.