RAZGOVOR ZA TPORTAL

Čedo Prodanović otvoreno o DJ-iranju i ukusu Jadranke Sloković

04.09.2016 u 17:17

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika Čedo Prodanović strastveni je glazbofil, a osobito voli jazz. Uskoro će i sa širim slušateljstvom podijeliti svoje afinitete. Na zagrebačkom Yammat FM-u od sredine rujna, svakoga tjedna vodit će emisiju 'Glazbena kancelarija Čede Prodanovića' u kojoj će predstavljati svoje omiljene pjesme

'Bio sam gost tjedna na Yammat FM-u kada su mi rekli da odaberem glazbu koja mi se sviđa, napravim svoju playlistu. Ponio sam nekoliko svojih gramofonskih ploča, ali nitko nije očekivao da nešto takvo mogu donijeti i da tako nešto slušam. Nakon gostovanja sjeli smo na kavu i dogovorili suradnju. Prije ću guštati u glazbi nego čitati pravo. Baš sam manijak muzike', rekao nam je kroz smijeh.

Veza zagrebačkog odvjetnika s jazzom, čiji je strastveni konzument, stabilna je i duga, datira od kraja 1960-ih.
'Sve je počelo s Joeom Zawinulom i Adderley Quintetom, što je 'preteča' albuma Milesa Davisa 'In a Silent Way' i 'Bitches Brew', otkrio je. Dodaje da je kao diskofil bio dobar s glazbenim kritičarima Draženom Vrdoljakom i Darkom Glavanom, a u svom stanu ima nekoliko tisuća LP-a i oko 10.000 CD-a. Davno ih je, priča, prestao brojati.

'Pratim apsolutno sve što je recentno i uvijek se ljudi iznenade da neki čovjek od petsto godina zna o toj, recimo to tako, modernoj muzici, više od većine mladih. Imam kompletnu zbirku novog jazza', pohvalio se.

Često posjećuje razne koncerte i festivale.
'Idem kad god stignem, uvijek odem pogledati sve što ima u ponudi, što znači da redovito pohodim koncerte gdje god da se zateknem', izjavio je. Iako je dobar poznavatelj glazbe, nikad nije naučio svirati ni jedan instrument, ali ima iskustva s glazbom jer je pjevao u zboru, i to s Josipom Lisac i Krunoslavom Cigojem. Osim jazza voli Majke, a njegov bratić Zoran Prodanović Prlja pjeva u Letu 3.

Za svoj skorašnji radijski angažman nije, kaže, prošao nikakvu posebnu obuku. 'Samo smo kratko razgovarali čisto da mi se objasni kako se čita i koristi radijska tehnika', priznao je.

Osim što je sa svojom životnom partnericom, odvjetnicom Jadrankom Sloković, poslovno vezan, njeguju i zajedničku ljubav prema odlascima na koncerte.

'Uglavnom prigovara da joj je preglasna muzika. Easy listening glazba joj paše, a free jazz nikako ne voli', otkrio nam je djelić glazbenog ukusa Jadranke Sloković, svoje partnerice koja pažnju javnosti plijeni i istančanim smislom za odijevanje.


Životni partneri i odvjetnici zajedno odlaze na koncerte