FRANKA BATELIĆ

Brinula bih se da mi se dečki ne upucavaju

07.01.2011 u 09:38

Bionic
Reading

Franka Batelić zaplovila je vodama sinkronizacije posudivši raspjevani glas Zlatokosi u novom animiranom hitu 'Vrlo zapetljana priča', čija je domaća premijera najavljena za nedjelju, a s nama je podijelila iskustva

Flin Fakin i Zlatokosa
Osim što pjevaš uživo, počela si pjevati i u virtualnom svijetu. Kako je bilo oživjeti, odnosno raspjevati Zlatokosu?

Prvi sam puta sudjelovala u ovakvom tipu projekta i bilo je odlično! Nikada nisam zamišljala sebe kako posuđujem glas liku u crtiću, pa sam se ugodno iznenadila ishodu cijele sinkronizacije. Trebalo mi je malo vremena da uđem u lik Zlatokose, ali sam se brzo snašla i uživjela se u njezin svijet. Cijelo je iskustvo vrlo pozitivno i zabavno. Sve sam obavila s velikim zadovoljstvom i nisam mogla vjerovati da sam to uspjela.

Koliko teško je pjevati u ime drugoga?

Smijala sam se kad sam prvi put gledala i slušala Zlatokosu kako pjeva mojim glasom. Mislim da je sve zajedno super ispalo, jako sam sretna i ponosna. Teško je pogoditi ton glasa koji pristaje liku kojeg utjelovljujete, ali nisam imala prevelikih problema s time. Uostalom, dođite u kina i procijenite sami.

Zlatokosi samo posuđuješ raspjevani glas. Koliko si pazila da se prilagodiš boji glasa Mirele Videk koja sinkronizira raspričanu Zlatokosu?

Još uvijek nisam imala čast upoznati Mirelu, ali čula sam je u crtiću. Mislim da su nam se glasovi dobro složili bez pretjeranog truda... Zlatokosa bi bila zadovoljna.

Jesi zadovoljna urađenim?

Jesam! Jako zadovoljna. Nadam se da ću još nekada imati priliku sudjelovati u ovakvom ili sličnom projektu. Super je uživjeti se u animirani lik i barem nakratko postati netko drugi.

Kako ti se sviđa animirani film u cjelini?

Nisam ga još uvijek pogledala u cijelosti, ali hoću prvom prilikom!

Nakon pjevanja, plesa i sinkronizacije, što je sljedeće? Kazališne daske?

Polako... Volim i ples, i kazalište, i film, i crtiće, no glazba je moja prva ljubav, pa tako mislim da ću svojoj ljubavi (glazbi) sada posvetiti svaki trenutak. Prioritet mi je završiti album!

Odmaknimo se malo od ozbiljnih tema. Čitatelji na tportalu proglasili su te drugom najseksi Hrvaticom.

Hvala čitateljima na glasovima! Ova mi titula zasigurno laska i imponira, ali mi nije drago zanimanje javnosti za moj ljubavni život.

Upucavaju li ti se dečki?

Pa uvijek ih ima. Mislim da bih se trebala brinuti da je suprotno.

Imaš li potrebe tjerati cure od svog dečka Luke?

Haha.

'Vrlo zapetljana priča'