POSVETA VELIKANU

Borut Puc i Vanja Horvat: Poseban i emotivan dan

22.11.2016 u 14:12

Bionic
Reading

U Sportskoj dvorani Trešnjevka poznatijoj kao Kutija šibica danas je otkrivena spomen-ploča nekadašnjem hrvatskom rukometnom reprezentativcu, prerano preminulom Iztoku Pucu, a na mjestu događaja bio je Iztokov sin jedinac Borut Puc uz svoju tetu Vanju Horvat te Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik koji danas slavi 61. rođendan. Iztokova udovica Jasenka Puc, koja je nakon suprugove smrti ostala živjeti na Floridi, nije mogla danas doći u Zagreb

Poseban je danas bio dan u obitelji Vanje Horvat i njezine sestre Jasenke Puc, a razlog je bila počast odana pokojnom rukometašu i hrvatskom reprezentativcu Iztoku Pucu koji je dobio svoju spomen-ploču na Sportskoj dvorani Trešnjevka. Cijela obitelj Horvat i Iztokov sin Borut Puc prisustvovali su svečanom događaju, a Iztokovom jedincu ruku je stisnuo i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji danas slavi 61. rođendan.

Borut Puc također je naklonjen sportu, već dug niz godina trenira tenis i odlični rezultati nisu izostali, a zbog ljubavi posljednjih godinu dana sve više boravi u Zagrebu, gdje živi i njegova djevojka. Borut je jako blizak s majčinom sestrom Vanjom Horvat te je ona danas bila uz svog nećaka. Nije krila koliko je ovo priznanje prerano preminulom rukometnom velikanu čini ponosnom.

Iztok Puc, porijeklom Slovenac, rukometni reprezentativac Hrvatske, Slovenije i nekadašnje Jugoslavije, preminuo je 2011. u 46. godini u SAD-u izgubivši bitku sa zloćudnom bolešću. Njegova supruga ostala je živjeti na Floridi, za koju je danas veže ponajviše posao. Sin Borut odlučio je biti bliže obitelji u Hrvatskoj.