FINALE MAESTRA

Borko Perić slavio, Mile Kekin zabavljao publiku

  • Autor: N.B.
  • Zadnja izmjena 08.11.2015 13:54
  • Objavljeno 08.11.2015 u 11:38
Borko Perić u Maestru

Borko Perić u Maestru

Izvor: Screenshot / Autor: HRT/Maestro

Glumac Borko Perić pobjednik je druge sezone odličnog HTV-ova showa 'Maestro', u kojem su se poznati natjecali u dirigiranju Simfonijskom orkestru HRT-a

U finalnoj emisiji nastupilo je troje preostalih kandidata - pjevačica Jelena Radan, pjevač Hladnog piva Mile Kekin i glumac Borko Perić. Finalisti su u završnoj emisiji 'Maestra' dirigirali po dvije skladbe, a nakon prvog kruga orkestar je na trećem mjestu odlučio ostaviti Kekina.

Kekin je, inače, dirigirao skladbu Viva il vino iz opere Cavaleria rusticana talijanskog skladatelja Pietra Mascagnija, a početak njegove izvedbe obilježio je jedan od zabavnijih trenutaka showa. Naime, pjevač Hladnog piva počeo je dirigirati a da prije toga nije podigao Zbor HRT-a. Do kraja skladbe dobar dio orkestra i zbora gušio se od smijeha, a Miletov nastup možda je najbolje opisao maestro Fačini, član žirija, kazavši kako je Kekin 'dirigirao do suza'.

Jelena Radan pokazala je koliko je napredovala od prve emisije sjajnom izvedbom Završnog kola iz opere Ero s onoga svijeta. 'Jedina dama u finalu pomela je sve dečke', prokomentirao je maestro Fačini.

No druga Jelenina izvedba, ona skladbe Hallelujah iz oratorija 'Mesija', nije bila na razini prve. Naime, Radan je orkestru i zboru 'nabila' prebrz tempo, pa je članicama i članovima zbora bilo teško pjevati tekst tom brzinom.

Nakon što je Simfonijski orkestar HRT-a odlučio da u superfinale idu Borko Perić i Jelena Radan, oboje su dobili nezahvalan zadatak: dirigirati fragment iz Beethovenove 'Pete simfonije'. U tom je posljednjem zadatku Perić ipak bio nešto bolji od Radan te je, u konačnici, zasluženo slavio zahvaljujući glasovima Simfonijskog orkestra.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!