T-MOBILE INMUSIC FESTIVAL

Bogat elektronički line-up Radio 101 stagea

05.06.2009 u 13:11

Bionic
Reading

Radio 101 Stage T-Mobile INmusic festivala ugostit će, zaključno, Richarda Dorfmeistera, Eddyja Ramicha, Ras Tweeda & Bass Culture, Adriana Sherwooda + Ghetto Priest & Brother Culture i Trip To Zion

Eddy Ramich već gotovo desetljeće vodi uspješan program Kontrapunkta u zagrebačkom klubu Aquarius, koji je do sada ugostio mnoge eminentne goste poput Gillesa Petersona, Jazzanove, 4Hero, Carla Craiga, IG Culture, Bugz In The Attic i mnoge druge. Trenutačno radi na novim projektima koje će na jesen predstaviti publici.

Richard Dorfmeister, poznati DJ, producent i glazbenik, svjetsku slavu i priznanje stječe kao dio austrijskog producentskog i remiks tandema Kruder&Dorfmeister, a bogatu glazbenu karijeru ostvaruje i u dvojcu pod nazivom Tosca, zajedno s Rupertom Huberom. Dorfmeisterov put među respektabilne glazbenike započeo je ormalnim obrazovanjem, a daljnje proučavanje glazbe rezultiralo je autentičnim i jedinstvenim zvukom, što je posebno istaknuto u suradnji s Peterom Kruderom.

Titulu prvaka britanske dub-reggae scene Adrian Maxwell Sherwood zasluženo nosi već puna tri desetljeća. Svestrani londonski producent i remixer uspješno je debitirao s nepunih dvadeset godina i do kraja 70-ih postavio jedan od najvažnijih linkova između engleskog punka i reggaea, a u 80-ima je pokrenuo iznimno utjecajni indie-dub label On-U Sound. Na T-Mobile INmusic festivalu nastupit će kao headliner Radio 101 stagea. U njegovoj pratnji bit će dvojica prvoklasnih londonskih dub-reggae pjevača i MC-ja: Ghetto Priest ex Asian Dub Foundation) i Brother Culture

Ras Tweed karijeru je počeo u kultnom birminghamskom bandu Rockers Hi Fi, afirmirao se kao frontman Overproof Soundsystema, a u posljednjih nekoliko godina najčešće je nastupao s Kruderom & Dorfmeisterom. Na stageu Radija 101 promovirat će aktualni singl 'African People' i pretpremijerno izvesti svoj prvi solo album koji će se pojaviti do kraja godine.

U pet godina intenzivnog rada zagrebački audiovizualni kolektiv Trip To Zion proširio se iz svoje baze u Močvari na klupske i festivalske pozornice po cijeloj Hrvatskoj. Na stageu Radija 101 najprije će se pokazati Trip To Zion DJ's, a ostatak ekipe bit će zadužen za cjelonoćni VJ-ing kojim će popratiti i nastup Adriana Sherwooda.