PROGOVORIO PRIJATELJ

'Bio je teški heroinski ovisnik'

10.02.2014 u 11:06

Bionic
Reading

Philip Seymour Hoffman bio je teško ovisan o heroinu te je trošio doze duplo veće od prosječnog ovisnika o heroinu

O Hoffmanovoj ovisnosti progovorio je jazz glazbenik Robert Vineberg koji je uhićen dva dana nakon smrti glumca pod sumnjom da je bio glumčev diler.

Vineberg, koji je također ovisnik o heroinu, odbacio je optužbe da mu je on prodao 73 paketića heroina pronađena pokraj njegovog mrtvog tijela, ali je dodao kako si je Hoffman svaki dan ubrizgao deset vrećica heroina.

'Izračunajte sami. To je prosječnom ovisniku tjedna doza', rekao je Vineberg za New York Post, dodavši: 'Koristio je igle. Bio je teški ovisnik'.

U premetačini Vinebergovog stana policija je pronašla 350 paketića droge, no on inzistira na tome da je samo bio podrška Hoffmanu za vrijeme ovisnosti. 'Nisam ga mogao spasiti. Da sam ja bio s njim, ovo se ne bi dogodilo. Ne pod mojom 'šihtom'', rekao je Vineberg koji je svirao s Amy Winehouse, Davidom Bowiejem, Tomom Jonesom i Paulom Simonom.

Glazbenim smatra da je Hoffmanova tolerancija prema drogi pala kad se jedno vrijeme skinuo s droge. 'Kad ste dulje vrijeme čisti, vaše tijelo ne može izdržati veće doze droge', zaključio je.