TOM CRUISE:

'Bilo je brzo, opasno i zabavno'

12.12.2012 u 09:58

Bionic
Reading

Dana 27. prosinca u kina stiže film o bivšem vojnom istražitelju Jacku Reacherau prema bestseleru Leeja Childa. Prije samog filma poslušajte što je o snimanju i samom junaku rekao glumac koji je utjelovio Jacka – Tom Cruise

Kad nepoznati strijelac naizgled nasumce oduzme pet života, svi dokazi upućuju na bivšeg vojnika. Na ispitivanju, sve što osumnjičenik ima za reći je: 'Dovedite Jacka Reachera!' I tako započinje igra. Neuhvatljivi Jack Reacher kreće u potragu za istinom te borbu protiv neočekivanog neprijatelja s istančanim borilačkim vještinama i oštrim umom.

Tom Cruise se vraća na velika platna u uzbudljivom i intrigantnom akcijskom filmu pod redateljskom palicom oskarovca Christophera McQuarriea. Prije no što ćete ga gledati u kinima, pogledajte što je rekao o samom filmu na londonskoj premijeri filma 'Jack Reacher'.

Možete li nam opisati glavnog junaka Jacka Reachera?

Tom Cruise: Jack je u filmu pravi lik digitalnog doba. Ljude je iznenadila količina humora i duhovitosti u njegovim dijalozima. Ujedno, u filmu prolazi kroz brojne obrate, što mi se jako svidjelo.

Jeste li tražili autora romana Leeja Childa da vam približi glavnog junaka?

Tom Cruise: Nisam, budući da sam pročitao sve knjige te sam dobro upoznao lik. S druge strane, jako sam puno pričao o samoj priči i liku s Chrisom McQuarrieom, koji je nevjerojatan scenarist i redatelj.

Kako ste se osjećali kad ste se na setu našli sa svojim partnerom iz 'Dana grmljavine' Robertom Duvallom?

Tom Cruise: Jako volim Roberta i osjećao sam se nevjerojatno kad je došao na set. Nisam mogao vjerovati da je toliko prošlo od našeg zajedničkog snimanja. Kad smo bili na setu, prohujalo vrijeme je nestalo. Osjećao sam se kao da smo jučer snimali 'Dane grmljavine'.

Sami ste snimili kaskaderske vožnje Chevroleta iz 1970-ih. Kako je bilo?

Tom Cruise: Zabavno. Brzo, opasno i zabavno.