'ČUVAR DVORCA'

Barbara i Lukas Nola: Nakon deset godina ponovno zajedno!

11.11.2016 u 06:55

Bionic
Reading

Dok je većina prepričavala najnovije događaje u Americi i komentirala novog predsjednika Donalda Trumpa, glumica Barbara Nola na svom profilu na Facebooku podijelila je fotografiju sa zadnjeg dana snimanja serije 'Čuvar dvorca' na kojoj je istinski uživala radeći uz sjajne kolege glumce, ali i supruga Lukasa Nolu, koji je redatelj i scenarist serije. To je Barbarin i Lukasov prvi zajednički projekt nakon 10 godina

'Gotova sam sa snimanjima, a ostatak ekipe ima još šest dana za odraditi. Riječ je o špijunskoj mini seriji od četiri nastavka smještenoj u osamdesete koja se bavi spletkama unutar tadašnje tajne službe, obračunima, podmetanjima, a u pozadini se vide ubojstva hrvatskih emigranata. Bit će jako zanimljiva i intrigantna', najavila je Barbara.

U seriji 'Čuvar dvorca' glumi špijunku.
'Nemam neku važnu funkciju u seriji (smijeh). Glumim tajnicu glavnog junaka Ive Gregurevića, a čim si Ivina tajnica, to je velika čast. Osim njega u seriji će glumiti ostali sjajni glumci poput Gorana Bogdana, Franje Dijaka, Ive Babić, Matije Čigira, Bernarda Tomića, Dajane Čuljak i mnogih drugih. Serija je rađena u produkciji Kinorame', kaže glumica.

Rad na toj seriji posebno joj je važan jer je nakon 10 godina ponovno radila sa suprugom Lukasom Nolom, koji je scenarist i redatelj serije.
'Jako sam sretna i ponosna što smo nakon toliko dugo vremena zajedno nešto napravili. Dosad sam s Lukasom radila na više projekta i meni je to super jer dobro funkcioniramo. Jako je smiren i autoritativan na setu. Točno zna što hoće i baš volim raditi s njim. Bilo je teško raditi takve zahtjevne projekte, poput ove serije jer su budžeti mali', ističe Barbara.

Dodaje kako je uživala raditi na seriji i zbog scenografije i kostima iz osamdesetih.
'Super je bilo podsjetiti se kako je to bilo nekada. Među mnogim lokacijama snimali smo i u Titovoj vili u Kumrovcu i ta neka povijesna mjesta kao da su ostala balzamirana. Odmah sam se sjetila tih, nekako sivih vremena i sebe u tadašnjim godinama kad bih recimo došla u Trst i vidjela Benettonovu jaknu pa sam mislila kako je to najbolji butik na svijetu. Ili kad smo išli u Graz pa bih kupovala mirišljave gumice kakvih tada nije bilo za kupiti kod nas. To su stvari koje kad prepričavamo svojoj djeci njima posve neshvatljive. Bilo je to doba moje srednje škole, prvih zaljubljivanja, mladosti', sa sjetom se prisjetila.


Barbara i Lukas jedan su od najdugovječnijih i najskladnijih poznatih bračnih partnera