VATROMET DOBRIH EMOCIJA

Bajaga i Instruktori održali sjajan koncert

25.10.2015 u 12:28

  • +7

Bajaga i Instruktori - Tulum

Izvor: Promo fotografije / Autor: Vedran Metelko

Bionic
Reading

U Velikoj dvorani Doma sportova nastupili su Bajaga i Instruktori, Silente i Detour. Koncert je ljubiteljima dobre glazbe pružio četiri sata nezaboravnog provoda

Najveći zagrebački dvoranski koncert ovog listopada, Tulum u Velikojdvorani Doma sportova, službeno je rasprodan uz nevjerojatne nastupeBajage i Instruktora, Silentea i Detoura. Prepuna dvorana nosila jeizvođače kroz više od četiri sata koncerta o kojem će se još dugopričati.

Službeni program započeo je točno u 20 sati i 15 minutavelikim hitom ‘Plešem sama' grupe Detour koja je u četrdesetak minutaprograma pokazala zašto je svrstavaju u sam vrh regionalne pop scene.Vrhunski nastup kojim je dominirala Maja Posavec uz kristalno savršenzvuk rasplesao je Dom sportova koji se napunio skoro do pola do njihoveposljednje pjesme ‘Tvoje lice se promijenilo'.

Dvoranaje eruptirala izlaskom grupe Silente na scenu, čiji nastup je započeopobjednikom Zagrebačkog festivala, songom ‘Čudna ili čudesna'.Set lista dubrovačke glazbene senzacije sadržavala je dakako najvećehitove s njihova dva objavljena albuma, a fantastičnu reakciju izazvalesu neke od najpopularnijih pop rock pjesama posljednjih godina – ‘Tercana tišinu', ‘Još jednom' i aktualan singl ‘Neobranjivo' kojim sutrijumfalno završili nastup nakon sat vremena.

S krajem Silentea zagrebački Tulum službeno je bio rasprodan. Bila je tosavršena kulisa za početak koncerta jednog od najvećih glazbenika ovihprostora – Momčila Bajagića Bajage i njegovih Instruktora. Kako idolikuje jubileju, svirku su započeli pjesmom ‘Sa druge strane jastuka' s istoimenog kultnog albuma koji ove godine proslavlja tri desetljeća.

Sljedećadva sata Bajaga je pjevao zagrebačkoj publici i zagrebačka publika jepjevala Bajagi, neraskidiva je to veza koja traje još od ‘Pozitivnegeografije', njegova debitantskog albuma. ‘Plavi safir', ‘Tišina',‘Godine prolaze', ‘Zažmuri', ‘Verujem, ne verujem',‘Ti se ljubiš na tako dobar način', ‘Dobro jutro džezeri', ‘Tamara',‘Kad hodaš', ‘Lepa Janja ribareva kći' i, naravno, furiozan završetak sbezvremenskim hitovima ‘Drugovi” i ‘Samo nam je ljubav potrebna' uzneizbježan MC-ing gitarista Žike Milenkovića, od prepunog Velikog Domasportova napravili su najbolju koncertnu scenu ove jeseni u Zagrebu.Bajaga i Instruktori odsvirali su puno koncerata u zagrebačkim dvoranamai klubovima, ali sinoćnji spada među one najposebnije.

Punogsrca bend se oprostio od zagrebačkog Tuluma nešto prije pola jedanobećavši svima dvije reprize - u Splitu 7. i Rijeci 13. studenog