TVRDE SRPSKI MEDIJI

Angelina Jolie pozvat će na ukidanje Republike Srpske?

  • Autor: tportal
  • Zadnja izmjena 20.01.2012 08:44
  • Objavljeno 20.01.2012 u 06:55
Angelina Jolie

Angelina Jolie

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Srpski tabloid Kurir piše da holivudska glumica Angelina Jolie u sklopu promocije svog debitantskog filma 'U zemlji krvi i meda' planira osim najavljenog Sarajeva, sredinom veljače posjetiti i Banjaluku te zatražiti ukidanje Republike Srpske

Njen dolazak u Republiku Srpsku nije službeno najavljen, a Kurir je informaciju o njenom dolasku saznao zahvaljujući Obradu Bubiću, tajniku Saveza logoraša Republike Srpske. 'Poslala mi je poziv da prisustvujem pres konferenciji koju će u maju održati u Banjaluci sa stanovitim Archibaldom Kleinom. Ona se planira aktivirati i zatražiti da se 'kao genocidna tvorevina ukine Republika Srpska'', tvrdi Bubić.

Informacija o Angelininom dolasku u Banjaluku u najmanju je ruku sumnjiva, no bez obzira na njenu istinitost, čini se da je odlično poslužila dijelu srpskih medija da kreiraju atmosferu netrpeljivosti prema slavnoj glumici o kojoj su se na stranicama njihovih listova pogrdno izrazili i Milorad Dodik, i Emir Kusturica, i Bata Živojinović. Film smatraju 'falsifikatom' jer kao žrtve rata u BiH navodi muslimane.

Petar Đokić, ministar za rad i boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske, čak optužuje Angelinu da je za negativno prikazivanje Srba u filmu 'primila veliki novac i da je sve orkestrirano'.

Unatoč negativnoj kampanji u srpskim medijima, film 'U zemlji krvi i meda' dobio je slolidne kritike u svjetskim medijima i osvojio je već prvu nominaciju za uglednu filmsku nagradu Zlatni globus.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi