U ZAGREBU

Ana Gruica i Hrvoje Šalković na otvorenju Basta gourmet bara

03.10.2015 u 15:50

  • +27

Slavni na otvorenju Basta gourmet bara

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mihael Kukavčić

Bionic
Reading

Središte Zagreba bogatije je za još jedno zanimljivo gastro odredište

Basta gourmet bar mjesto je u kojem započinje jedinstveno putovanje za sva osjetila. Vrhunski doživljaj za nepce i ugodna atmosfera u maštovitom interijeru, najbolji su recept za nezaboravna druženja i zabavu.

Brojna lica društvenog života Hrvatske nisu propustila priliku da među prvima zavire u maštoviti ambijent novog in mjesta u Zagrebu i isprobaju pravu pizzu napolitanu s potpisom Danielea Milonea.

Glumci Mislav Čavajda, Jelena Perčin, Momčilo Otašević i Brada Kris, voditeljice Lana Banely i Doris Pinčić, dizajneri Aleksandra Dojčinović i modni dvojac ELFS, Tomo Ricov i Boris Kovaček, Tomo in der Muhlen, glazbenici Ivica Propadalo i Sementa Rajhard, sportaši Gordan Giriček i Tomislav Zubčić, plesači i koreografi Larisa Lipovac i Tomislav Petranović, poduzetnice Iva Balent i Karla Kaić, Ana Gruica i Hrvoje Šalković uživali u novoj gastro zvijezdi u srcu metropole.

'Hrvatska je poznata po tome što zna prepoznati i cijeniti vrhunsku gastronomiju i zato sam sa zadovoljstvom krenuo u novu životnu avanturu i zamijenio talijansku adresu zagrebačkom. Izuzetno mi je drago što će istinski ljubitelji moći uživati u pravim okusima pizze napolitane koju ću pripremati prema originalnoj recepturi i s izvornim talijanskim i organskim sastojcima', izjavio je Daniele Milone, glavni pizzaiola Basta gourmet bara.

Napuljska pizza, simbol talijanske kuhinje i stila života, stigla je u Basta gourmet bar s jednim od najpoznatijih talijanskih pizzaiola Danieleom Miloneom. Poznata po neodoljivoj, hrskavoj i zlatnoj kori, tankoj samo tri milimetra koja se peče nevjerojatnih 60 do 90 sekundi, izdvaja se od drugih vrsta pizza upravo po vještini pizzaiola.

Iako je naglasak na pizzi, meni novog in mjesta donosi i zanimljive i ukusne kombinacije bruschetta i focaccia. Rajčica, Mozzarella, pršut, bijeli luk i bosiljak samo su neki od sastojaka koji će začiniti talijanske specijalitete s potpisom kreativnog tima Baste.

Jedinstveni ambijent Basta gourmet bara izdvaja se od ostalih spojem industrijskog dizajna i rustikalnog namještaja, a spaja tri različite cjeline. Vanjski je vrt zelena oaza netipična za strogi centar grada, na prvom katu se smjestio restoran koji svojim maštovitim interijerom, zanimljivim vintage detaljima i velikom terasom odiše toplinom, a prizemlje je rezervirano za bar koji će od četvrtka do subote posjetiteljima donositi svirke uživo i nastupe DJ-a. Idealna lokacija u Varšavskoj ulici, blizina Cvjetnog trga, pješačke i parking zone, samo su dodatni razlozi zbog kojih će Basta gourmet bar zasigurno postati još jednim simbolom zagrebačke gastro i zabavne scene.