'FIFTY SIXTY'

ABOP predstavlja novi singl velikim koncertom u Tvornici

14.04.2016 u 13:40

Bionic
Reading

Ususret zagrebačkoj promociji prvog službenog izdanja ABOP (After je bolji od partyja) je objavio treći singl ‘Fifty Sixty’. Zagrebačka audiovizualna senzacija istoimeni EP promovira velikim koncertom u Tvornici kulture u subotu 16. travnja

‘Fifty Sixty’ je plesna i ritmična pjesma koja kombinira sintetičke zvukove i žive instrumente. Kao i prethodni singlovi, i novi nas vodi kroz isti organski techno zvuk ovog unikata na regionalnoj sceni.

Uz neumorne zvukove syntha, pregršt efekata, bubnjeva i basova, dobivenaje kombinacija instrumentalne svirke upakirane u atmosferuelektroničkog partyja. Glazba ABOP-a je intenzivna, plesna, ritmična, udobroj mjeri psihodelična, s puno groovea te nadasve moćna. Bezprisutnosti vokala, uspješno plovi electro, funk, disco, kraut i techno(pod)žanrovima.

Naš najistaknutiji audiovizualni bend samo je koncertima i snimkama na Youtubeu postao regionalna atrakcija. ABOP je sačinjen redom od vrhunskih glazbenika iz poznatijih domaćih bendova kao što su Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Kries, Mayales, Sinestet ili pak Pridjevi. Ukupno ih je šest, i to Erol (bas), John (bubanj), Levi (bubanj), Božanski (sampleovi, synth), Tourett (synth) i Lo Peaks (miks pult), te jednaku pažnju posvećuju vizualnom aspektu. Bend ima dva bubnjara koji prilikom sviranja uživo dijele jedan set bubnjeva, okrenuti jedan drugome licem. Savršeno sinkronizirani, ritmično guraju ovu plesnu mašinu.

Njihov prvijenac, jednostavno nazvan 'ABOP' u izdanju etikete PDV Records, sadrži četiri nove pjesme trajanja nešto manje od 30 minuta. Produkciju potpisuju Ivan Božanić i Erol Zejnilović, a masteringPetar Dundov, svjetski poznati techno producent sa zagrebačkom adresom. Vinilno i digitalno izdanje bit će dostupno od subote 16. travnja.

Potvrda bendu koji je samo uz nastupe i YouTube postao koncertna atrakcija dolazi u obliku poziva na svjetski poznati Dimensions festival, na kojem će svirati ovog ljeta.

Where Party Ends – After Begins
Facebook / Twitter / SounCloud

Prije benda nastupa Ikonal. Njegova kombinacija ritam mašine, syntha, samplera i mixera, s acid house, electro i techno elementima te jednostavnim pristupom stvaranju i izvođenju glazbe isključivo pomoću hardvera, sadrži sve sastojke koji su potrebni za ples. Nakon nastupa ABOP-a za after je zadužena DJ Buraz.

Ulaznice
Ulaznice koštaju 35 kuna u pretprodaji dok će na dan koncerta iznositi 50 kuna.

Službena prodajna mjesta:
•    Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
•    Aquarius CD shop, Varšavska 1
•    Dirty Old Shop, Tratinska 18
•    Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
•    www.entrio.hr