UZ INSTITUT MAMA

15. festival Žedno uho udvostručio broj izvođača

22.05.2014 u 12:29

Bionic
Reading

Suradnja Multimedijalnog instituta MaMa i Žednog uha rezultirala je udvostručavanjem broja izvođača na 15. Žedno uho festivalu što je proširilo sadržaj festivala za čitavu novu dimenziju u smjeru moderne kompozicije i elektro-akustične glazbe

Multimedijalni institut MaMa, poznatiji kada se radi o glazbenom programu kao Explicit music i Mamatronik, veliki je ljubitelj i nadasve poznavalac eksperimentalne elektroakustične glazbene forme što je dokazao organiziranjem niza unikatnih koncerata u poslednjih petnaestak godina. Neki od bitnijih izvođača koji su nastupali u Zagrebu u organizaciji Explicit musica i Mamatronika su: Vladislav Delay, Kim Cascone, Mikael Stavoestrand, Rechenzentrum, ansambli Zeitkratzer i Regenorchester, Maja Ratkje, Ikue Mori, PanSonic, Christian Fennesz, kao i tri plesno glazbene izvedbe: Christian Fennesz & Cecilia Bengolea, Damir Bartol Indoš & Helge Hinteregger, Markus Popp Oval & Antje Velsinger. Ove godine MaMa i Žedno uho potvrđuju na aktualni objavljeni line up festivala Žedno uho sljedeće bitne izvođače iz oblasti eksperimentalnog elektroakustičnog zvuka:

21.05. LAWRENCE ENGLISH / &TD

Lawrence English vodi jednu od važnijih izdavačkih kuća za eksperimentalnu elektroniku - Room40. Na prvom zagrebačkom koncertu (21.05.) English predstavlja materijale sa svog skorašnjeg albuma, a u drugom nastupu (22.05.) izvodi svoj komad posvećen legendarnom djelu Luca Ferrarija 'Skoro ništa', snimljenom u Dalmaciji 1968. godine.

Lawrence English - 'Cooperative Drift'

22.05. WILLIAM BASINSKI / &TD

William Basinski je njujorški glazbenik koji je svojim epskim albumom 'Disintegration Loops' obilježio zvuk dvijetisućitih. Nedavno je kreirao muziku za operu Roberta Wilsona Život i smrt Marine Abramović. Hipnotizirajući spoj starinskih aparata i glazbene repetitivnosti.

William Basinski - 'Disintegration Loop 1.1'

23.05. GUDRUN GUT / Močvara

Gudrun Gut je veteranka berlinske elektro-pop scene; po riječima The Wire magazina- genijalna diletantica. Živopisna kantautorica novog, minimalističkog kova čiji je posljednji album 'Wildlife' (2012.) jednoglasno hvaljen.

Gudrun Gut - 'Garten'

24.05. BEN FROST / Mochvara

Ben Frost je kombinacijom militantne elektronike, izražene melodioznosti i potresne buke već sada postao jedan od umjetnika čija zvučne slike pomjeraju granice. Brojne su njegove suradnje sa filmašima i koreografima, a u Zagrebu će u solo-nastupu predstaviti svoj novi album 'A U R O R A'.

Ben Frost - 'A U R O R A'

Cijene ulaznica, bez obzira na bitno proširenje Line up-a 15. Festivala ŽEDNO UHO ostaju nepromijenjene. U nastavku teksta nalazi se popis svih potvrđenih izvođača, cijene ulaznica kao i lokacije održavanja koncerata:

15. ŽEDNO UHO FESTIVAL 21. – 24.04.

21.05. Teatar &td & Polukružna Dvorana

DKV TRIO + LAWRENCE ENGLISH (65/80 kuna)

22.05. Teatar &td

HAUSCHKA + WILLIAM BASINSKI (65/80 kuna)

23.05. dvorana JEDINSTVO & Močvara

WOVENHAND + GUDRUN GUT (80/100/120 kuna)

24.05. Močvara

FOREST SWORDS + BEN FROST (65/80 kuna)