YO-YO EFEKT

Zvijezde od mršavica do buca pa opet ispočetka

05.02.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Nisu samo obični smrtnici osuđeni na vječnu borbu s kilogramima, promjene težine muče i zvijezde

Jessica Simpson
Ove četiri dame sasvim sigurno nisu jedine zvijezde koje su se suočile s problemom težine koja stalno varira, ovisno o njihovu poslu, ulogama ili nastupima i trenutačnim osjećajima, već samo zadnje u nizu slavnih koji su iznenadili svojim novim izgledom, nekad pozitivno, a nekad i negativno.

Jessica Simpson

Posljednja zvijezda koja je iznenadila svojom previše zaobljenom figurom jest Jessica Simpson, glumica i pjevačica koju je, osim pjesama, proslavila i zavidno vitka figura. Od te je figure ostalo prilično malo, odnosno sada je ima puno više. Svojim novim punašnim izgledom koji je promovirala ovih dana na nastupu na Floridi Jessica je podigla buru u medijima, koji su se naveliko raspisali o kilogramima koje je nakupila.

Dvadesetosmogodišnja pjevačica sada teži 62 kilograma, što je sedam kilograma više nego što je imala prije šest mjeseci. No Jessicu to baš i ne muči previše jer smatra da dečki više vole obline.

U njezinu obranu stale su i mnoge zvijezde među kojima i Paula Abdul, Kim Kardashian i Carmen Elektra. 'Ona je prekrasna djevojka. Mnogo bi žena dalo sve da izgledaju barem malo poput nje', rekla je Carmen.

Ovo nije prvi put da se Jessica okliznula na vagi. Tijekom godina, već je imala svojih uspona i padova, pa je varirala između konfekcijskog broja četiri (talijanski 36) i broja 12 (talijanski 44). Kilograme je pokušavala 'topiti' u više navrata raznim dijetama i režimima prehrane, s više ili manje uspjeha. Za ulogu Daisy Duke u filmu 'The Dukes Of Hazzard' 2005. Jessica je svakodnevno vježbala po dva sata i držala strogu dijetu bogatu proteinima.

Nakon te uloge, Jessica je bila jako ponosna na svoju figuru. 'Moje tijelo veliki je uspjeh', rekla je tada, no svega dvije godine kasnije, 2007. dogurala je do veličine 12. Zatim se ponovo bacila na rigoroznu dijetu i u svega nekoliko mjeseci pala je na veličinu šest. Dijetna disciplina nije dugo trajala pa se Jessica uskoro opet našla u veličini 12.

Možda je upravo to njezina savršena veličina jer, bez obzira na sve, Jessica sjaji i izgleda zdravo.

Mischa Barton
Slavu je stekla kao zvijezda jedne američke teen serije. U to vrijeme bila je lijepa nježna plavuša, no ubrzo nakon što je prestala glumiti počela je dobivati na težini pa je s konfekcijskog broja šest skočila na broj 12. Tijekom nekoliko idućih godina, Misha je varirala između brojeva osam i 12. Prošle godine, u tabloidima su se pojavile paparazzo fotke na kojima se jasno vidi da 23-godišnja Misha ima celulit, na što je ona rekla da je samo normalna djevojka koja nikada i nije tvrdila da ima savršeno tijelo.

U posljednje vrijeme, Misha ponovo izaziva pažnju svojim izgledom, no ovaj put zbog pretjerane mršavosti. Na nedavno održanom Tjednu visoke mode u Parizu, Misha se pojavila u haljinici koja je dodatno naglašavala njezinu ispijenu liniju i ispijene obraze. Čini se da je Micha previše ozbiljno shvatila zlobne komentare medija na račun svoje 'debljine' pa je pretjerala s dijetom.

Lily Allen
Mlada pjevačica otkad se pojavila na sceni stalno varira od mršavice do punašne djevojke između brojeva osam i 14. Njezin prvi imidž bile u kreacije u stilu maturalnih haljina kojima je vješto skrivala trbuščić i malo jača bedra. Kako je njezina glazba postajala popularnija, tako je njezin stil postajao sofisticiraniji, a ona tanja. Liniju je uspijevala održavati konstantnom sve do sredine 2008.  i prekida s dečkom Edom Simmonsom. Tada je ponovo nabacila kilograme, a uske elegantne haljine zamijenila opuštenijom i širom odjećom. Ipak, Lily se ubrzo sabrala i ponovo bacila na dijetu te dovela svoju liniju u red što nimalo ne krije, već rado nastupa u izazovnim i vrlo otvorenim kreacijama.

Kate se skinula za Vanity Fair
Kate Winslet
Linija Kate Winslet također je zadnjih mjeseci naveliko punila novinske stupce. Glumica koja se proslavila ulogom u filmu 'Titanik' nedavno se slikala gola što je potaknulo pitanja o njihovoj vjerodostojnosti budući da je Kate zadnjih godina bila u 'punašnijoj' fazi. Ipak, glumica nije varirala u težini kao spomenute kolegice, no ipak se jest mijenjala u rasponu od konfekcijskog broja 10 do broja 14.

Za ulogu u svom najnovijem filmu 'Put oslobođenja', Kate je istesala liniju što ne treba čuditi  jer u filmu ima golišavih scena. Svoje novo tijelo sada ponosno pokazuje na crvenim tepisima, no priznaje da se i dalje osjeća nesigurno kad je njezin izgled u pitanju.

'Još kao cura nikada se nisam osjećala privlačno. Bila sam debela i nesretna u to vrijeme, a takav stav prema sebi ostaje za cijeli život. Uvijek će biti djelić mene zabrinut da ne izgledam dovoljno mršavo kao druge glumice.'

Kate otvoreno priznaje da se tijekom života često borila s težinom, ali i da ne vjeruje u brze i drastične dijete i beskrajne odlaske u teretanu. Tajna njezine linije je pilates, koji vježba svaki dan po 20 minuta.