kako se ponovno zadovoljno smiješiti

Zubni mostovi i krunice – rješenje za nedostatak jednog, više ili svih zubi

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Poliklinika ARENA

Zubna protetika je namijenjena osobama koje imaju lakše ili teže oštećenje zubi te kojima nedostaju jedan ili više zubi. Veliki izbor protetskih rješenja u poliklinici omogućit će svakom pacijentu vraćanje zdravog i privlačnog osmijeha

Protetika je grana dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba te poboljšavanjem funkcije i izgleda prirodnih zuba.

Zubna protetika je namijenjena osobama koje imaju lakše ili teže oštećenje zubi te kojima nedostaju jedan ili više zubi. Koristi se iz estetskih razloga, ali i zbog vraćanja funkcionalnosti zubi.

U Poliklinici ARENA svakodnevno se izvode zahvati iz područja implantologije, oralne kirurgije, parodontologije i zubne protetike. Veliki izbor protetskih rješenja u poliklinici omogućit će svakom pacijentu vraćanje zdravog i privlačnog osmijeha.

Specijalisti iz Poliklinike ARENA pacijentima preporučuju zubne mostove i zubne krunice kao kvalitetna protetska rješenja.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Poliklinika ARENA

Zubni mostovi su trajni nadomjesci koji se koriste za popunjavanje praznog prostora između zubi, sprečavanju dislociranje susjednih zuba, oštećenja čeljusnih zglobova ili potpornog tkiva zuba.

Zubni mostovi se postavljaju na prirodne zube ili na ugrađene zubne implantate. Kada se zubni most stavlja na prirodne zube potrebno je brusiti okolne zube kako bi mogao biti čvrsto fiksiran.

Zapravo kada se govori o zubnom mostu, može se reći da ga čine dvije ili više međusobno povezanih krunica koje se fiksiraju na prirodni zub ili zubni implantat. One mogu biti izrađene od keramike na metalu, čiste keramike ili cirkon keramike.

Keramičke krunice su protetski nadomjesci koji se trajno fiksiraju na izbrušen zub ili zubni implantat s ciljem rekonstrukcije izgubljene funkcije i estetike zuba. Zubna krunica se izrađuje kada je zub oštećen toliko da se na njemu ne može napraviti plomba, kada je oslabljen karijesima, usred endodontskog liječenja ili dotrajalosti protetskog nadomjeska. Zubnim krunicama se mogu riješiti i oboljenja zuba, posebno endodontski liječenih zuba koji s vremenom potamne, a vješt tehničar pravilnim odabirom materijala i boje može postići željeni efekt.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Poliklinika ARENA

Prilikom odabira protetskog rada, kontaktirajte specijaliste Poliklinike ARENA i zatražite njihovo stručno mišljenje. Nazovite još danas na broj 01/6542-655 ili putem e-maila na info@arenapoliklinika.hr.

Stomatološka poliklinika ARENA

Remetinečki gaj 2k , 10020 Zagreb

Tel: 01 6542 655

Web: http://www.arenapoliklinika.hr

E-mail: info@arenapoliklinika.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi