HIT U KOZMETICI

Znate li što su zapravo micelarne otopine?

16.07.2015 u 14:28

Bionic
Reading

Micelarne otopine sve više istiskuju 'klasične' proizvode za čišćenje lica poput gelova, sapuna ili sredstava za skidanje šminke

Među najčešćim je sastojcima micelarnih preparata termalna voda s obiljem blagotvornih sastojaka umirujućeg, protuupalnog učinka, a nakon što lice očistite micelarnom otopinom, nije potrebno pranje lica.

Micelarna otopina sastoji se od vode i micela (sićušnih kuglica koje čine uljne molekule) koje čiste nečistoću s lica, objašnjava dermatologinja Hadley King.
'Micele privlače prljavštinu i masnoće s lica, ali bez isušivanja kože', kaže ona.

Dakle, micelarna otopina može se koristiti za čišćenje lica, skidanje šminke i za hidratizaciju - dakle, sve u jednom.

Na prvi pogled micelarna otopina izgleda kao voda, ali njezina struktura je potpuno drukčija, piše Time.

Micelarne otopine manje iritiraju kožu lica od drugih proizvoda namijenjenih čišćenju lica, pa ih dermatolozi preporučuju i osobama koje imaju problematičan ten. U njima nema ni alkohola, a za razliku od nekih drugih sredstava za čišćenje lica, ne isušuju kožu. U bogatoj ponudi u ljekarnama i drogerijama zasigurno ćete naći micelarnu otopinu prilagođenu vašem tipu kože.

Budući da su vrlo praktične i za putovanja (osobito ako kampirate u prirodi) nije ni čudo da su micelarne otopine vrlo brzo postale novi hit proizvod kozmetičke industrije pa se nalaze u ponudi svih poznatih proizvođača.