NEMA BOLJE OD NJE

Znate li koju je boju najbolje odabrati za kuhinju?

28.08.2013 u 11:28

Bionic
Reading

Mislite da izbor boje za kuhinju i nije toliko važan? Razmislite još jednom jer dizajneri navode jednu boju kao savršenu baš za tu važnu prostoriju u svakom domu

Brojna istraživanja pokazala su da boje imaju iznimno važnu ulogu u našem domu, čak i ako toga nismo svjesni. Neke boje, poput zelene, mogu vas umiriti, a druge boje, poput crvene, mogu potaknuti vašu strast i kreativnost. No rijetko se govori o tome koja je najbolja boja za kuhinju. Sada su dizajneri otkrili da je to – bijela!

Bijela boja priziva svježinu, čistoću i sreću te je zapravo savršena za kuhinje. Tople boje poput crvene, žute ili narančaste dobar su izbor za 'srce doma', ali ne idu dobro u kuhinji. Zašto? Postoje istraživanja koja govore da te boje stimuliraju apetit pa ih je zato bolje izbjegavati u kuhinji, posebno ako želite sačuvati vitkost.

Bijelo se možda na prvi pogled čini previše sterilno, ali je prema mišljenju dizajnera savršena pozadina za rasvjetu, pribor i različite umjetničke radove. Usto, bijela boja oznaka je i da je neki prostor čist, a to je iznimno važno za prostoriju u kojoj se priprema hrana. Osim toga, ako vam se bijela čini prehladna, savjetuju dizajneri, možete je upotpuniti detaljima u drugim bojama.