SUPRUG GODINE

Znate li kako biti bolji muž?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.02.2011 08:59
  • Objavljeno 08.02.2011 u 08:59
muž žena

muž žena

Izvor: Corbis / Autor: Darren Kemper/Corbis

Negdje između zarađivanja za egzistenciju, brige o djeci i plaćanja računa, zaboravili ste na svoju suprugu. Zastanite malo i razmislite o svom braku i vašoj dragoj

Zainteresirajte se za nešto što vaša supruga voli
Ovo je osobito teško muškarcima koji sve hobije različite od vlastitih smatraju bezveznima, a da ne govorimo o žanru filmova ili knjigama. Znamo da nije lako pokazati interes za romantičnu komediju tipa 'Dan zaljubljenih', no ukoliko se prisilite i dragu odvedete u kino, pokazat ćete da ste odrasli, a tu gestu će vaša supruga itekako znati cijeniti.

Stavite djecu na spavanje
Pobrinite se za djecu na dva tri sata i dajte supruzi vremena samo za nju. Neka uživa u toploj kupki, ode na masažu, čita knjigu ili što već želi. U pretrpanom rasporedu zaposlena majka odnosno supruga bit će vam zahvala kao da ste joj poklonili godišnji odmor.

LWA-Sharie Kennedy/Corbis

LWA-Sharie Kennedy/Corbis

Izvor: Corbis / Autor: LWA-Sharie Kennedy/Corbis

Pobrinite se za dijete i dajte svojoj supruzi malo vremena za odmor
Naučite se ispričati
Zvuči kao lagan, ali ovo može biti i najteži zadatak. Mnogi su vjerojatno puno puta u braku ili vezi pokazali svoju eksplozivnu, prgavu i tešku narav. OK, svi smo ljudi. No budite čovjek, priznajte grešku i ispričajte se dragoj što ponekad zaboravite na lijepe manire i uljuđenu komunikaciju.

Zahvalite joj što vas trpi
Izrazite se baš tako i to je dovoljno. Nemojte nabrajati svoje mane i propuste, ali recite joj da cijenite što vas trpi čak i onda kad joj niste pri ruci, a baš ste joj trebali. I sami znate da ponekad niste osoba s kojom je uvijek ugodno živjeti.

Počistite za sobom
Bacite u smeće tu vrećicu čipsa nakon kasno noćnog gledanja filma. Maknite prljave čarape s poda sobe. Očistite fotelju od svoje robe jer to nije ormar. Ispraznite pepeljaru punu opušaka koju držite već danima na prozoru. Itd. Itd. Odrastite i čistite za sobom. Ne živite više s mamom.

Organizirajte vrijeme samo za vas dvoje
Jednom mjesečno organizirajte večer samo za vas dvoje. Pobrinite se za čuvanje djece i odvedite je u kazalište, kino ili na večeru. No i sama činjenica da ste se pobrinuli za djecu bit će dovoljna, pa jednostavno možete uživati u noćnoj šetnji gradom i sladoledu.

Držite do sebe
Ne hodajte zapušteni. Zube, kosu nokte držite urednima. Nemojte je sramotiti s tim dlakama u nosu. OK, zezamo se, ali svakako držite do higijene i hodajte mirišljavi i čisti, a vaša će draga biti ponosna na vas.

Bavite se svojom stranom obitelji

Pomognite supruzi u dojmu koji ostavlja na vašu obitelj. Znate da se sve može dvostruko protumačiti, interpretirati i okrenuti protiv nje. Razgovarajte sa svojim roditeljima i ukoliko odlučite da ćete Uskrs provesti u krugu vaše male obitelji, vi to recite svojim roditeljima.

Zadržite lijepo ponašanje s početka veze
Žena vam nije frend s utakmice pred koji prdite i podrigujete. Niste to radili ni na početku veze pa nemojte ni sada. Vjetrovi za vrijeme gledanja filma su zabranjeni.

Recite joj da je privlačna
Znamo da je to muškarcima, pogotovo onima u dugim brakovima, teško izreći, no ne zaboravite da žene jako vole komplimente. Recite joj da je lijepa i privlačna i nagrada je garantirana. Vaša draga rastopit će se od radosti.

Ne prigovarajte
Suzdržite se od kritike svega što ona čini. Budite sigurni da se daje sto posto u kući, u održavanju braka i odgoju djece. Sitni prigovori i kritike bole više od ičega, a nikako nisu poticajni za zdravi razvoj veze. Umjesto kritike, pregrizite jezik i recite joj da ju je lijepo vidjeti da se trudi da vam napravi omiljeno jelo.

U društvu pokazujte koliko je cijenite
Na zajedničkoj večeri s prijateljima diskretno je zagrlite, smijte se njezinim šalama, pitajte je za mišljenje, pokažite koliko je uvažavate, cijenite i koliko vam je dobro u njezinom društvu. Postat ćete suprug godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi