POGLED NA SAT
Znate li kad ćete najviše jesti i zašto?

žena jede čips
Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock
Druga opasna zona za one koji su na dijeti je krizna popodnevna ura od 15 do 17. Osim toga, najgori dani za držanje dijete su petak, subota i nedjelja. Istraživanje koje je objavio Daily Mail proglasilo je takozvani fat o'clock, debeli sat, točno u nedjelju u 19 satiNaime, čak 48 posto ispitanika izjavilo je da je upravo u to vrijeme najranjivije što se tiče pridržavanja nekih zdravih prehrambenih navika. Tada će najlakše posegnuti za grickalicama i keksima.
Druga opasna zona je između 15 i 17 sati za čak 28 posto ispitanika. Na trećem mjestu najgoreg vremena u danu za pridržavanje zdravih navika je kasno popodne između 17 i 19 sati. Naime, čak 13 posto ispitanika upravo će se u to vrijeme počastiti kaloričnim zalogajima. Rezultati su to istraživanja koje je proveo proizvođač dijetetskih proizvoda Forza
Što se tiče najgorih dana za držanje dijete, nije iznenađujuće što su se ispitanici odlučili za dane vikenda, posebno nedjelju, kada u pravilu jedu više slatkiša i grickalica. Ni ponedjeljak nije baš najsretniji dan za zdravu hranu jer će čak 12 posto ispitanika posegnuti za grickalicama kako bi se utješilo zbog početka novog radnog tjedna punog obveza.
Osim toga, ispitanici su morali odgovoriti i na pitanja tijekom kojeg obroka je najvjerojatnije da će se prejesti. Prvi izbor za njih čak 65 posto je kasni ručak onaj koji obično jedu oko 18 sati, nakon povratka s posla. Njih 22 posto izabralo je večeru, a čak 16 posto izabralo je podnevni obrok. Samo tri posto izjavilo je da se obično najviše najede za doručak.
Nutricionisti kažu kako su ključni faktori za traženje utjehe u hrani promjene raspoloženja. Tako je čak 65 posto ispitanika izjavilo da će za kutijom slatkih keksa vjerojatnije posegnuti kada imaju loš dan na poslu.
Preskakanje doručka također nas okreće grešnoj hrani, a čak 41 posto ispitanika izjavilo je kako bar pola radnih dana preskoči taj najvažniji dnevni obrok. Njih 36 posto priznalo je kako u te dane pojedu znatno više navečer.