OBRATITE PAŽNJU

Znakovi koji otkrivaju da vas vara

18.02.2013 u 11:40

Bionic
Reading

Toliko mnogo muškaraca počini preljub, a toliko malo žena to može prepoznati. Kako to? Pitanje je to od milijun kuna ili bar vrijedno imuniteta od sve većih poreznih obveza u našoj maloj zemlji. Brojna pesimistična istraživanja pokazuju diljem raznih društava da je čak do 50 posto muškaraca barem jedanput u životu prevarilo partnericu

Nadalje, do 30 posto muškaraca počinilo je preljub u braku. Ono što je najzanimljivije da su partnerice otkrile tek dva posto preljubnika. S druge strane, čak 60 posto preljubnika izjavljuje da njihove partnerice apsolutno ništa nisu ni naslutile.

Iz statistika proizlazi da su dvije stvari vrlo jasne. Prvo, muškarci vrlo dobro prikrivaju tragove. Drugo, žene vrlo loše otkrivaju znakove. Mnogo je pisano o tome kako uloviti muškarce u preljubu, kako na internetu, tako i u tisku. Svi navode drukčijih sto i jedan savjet, tako da u području vlada kaos. Mi ćemo pokušati biti originalni s jednim jedinim prijedlogom.

Muškarci najčešće varaju radi malo seksa sa strane

Prijedlog obuhvaća dvije sastavnice. Prva je činjenica da žene zapravo ne žele same sebi priznati da nisu u idealnoj vezi, da nisu sve ono što njihov dragi traži. Zapravo, odnos najčešće dobro funkcionira. Emocionalno je super, prijateljstvo je veliko. Međutim, valja imati na umu da muškarci najčešće ne počine preljub jer su emocionalno nezadovoljni. Ne, oni jesu sa ženom svog života i osjećaju se vrlo sigurno. Preljub najčešće čine radi malo seksa sa strane. Ni zbog čega više. Dakle, prvo morate odgovoriti na pitanje želite li uopće paziti na znakove moguće nevjere.

Ako da, evo drugi dio priče. Postoje mehanizam koji koriste ljudi za neke druge ozbiljne stvari. Recimo, bihevioralni ekonomisti kada istražuju ponašanje potrošača. (Ozbiljni ljudi, za razliku od političara ekonomista koji razmatraju disbalanse i rebalanse proračuna.) Isti mehanizam koriste i drugi znanstvenici u mnogim drugim znanstvenim disciplinama kada žele otkriti promjene koje su na prvi pogled prikrivene.

U svemiru se stvari u pravilu javljaju i odvijaju otprilike istom učestalošću, u istoj mjeri. Problemi nastaju kad se naglo počinju javljati u relativno manjoj ili većoj mjeri. Dakle, nije važno koliko se neke stvari na vašem muškarcu mijenjaju u cijelosti. Na primjer, obrije brkove, pusti bradu, ošiša se na milimetar. Važno je uočiti stvari koje se mijenjaju relativno unutar učestalosti svoga pojavljivanja. Stvari vezane uz ponašanje mogu biti bezbrojne. I mnoge od njih naizgled ne moraju imati nikakve veze s mogućnošću da šara.

Recimo, uvijek se je prije šišao jedanput u dva mjeseca. Odjednom odlazi frizeru svaka tri tjedna. Uvijek je imao dva para obuće po sezoni. Odjednom svaki mjesec kupuje nove cipele. Uvijek je kupovao parfeme srednje klase i štedio ih mjesecima. Sada kupuje jedan parfem visoke klase mjesečno. Kartao je s ekipom dvaput tjedno, sada karta četiri puta. Išao je na tenis jedanput tjedno, sada odlazi triput. Jedanput tjedno je ostajao raditi prekovremeno. Sada skoro svaki dan. Poslije posla je išao na piće petkom. Sada ide i ponedjeljkom i srijedom. Mogli bismo nabrajati u nedogled.

Poklope li se tri takve promjene istovremeno, možete biti sigurni da se nešto događa. Upozorenje! To još ne znači da se upušta u sporedne seksualne aktivnosti. To samo znači da se nešto važno događa u njegovom životu, da se iz nekog razloga mijenja. Da preokrenemo mračnu statistiku s početka: čak 50 posto muškaraca nikada u životu nije prevarilo partnericu. Dakle, jednostavno bacite novčić.