ZNASTVENI DOKAZ

Život sa svekrvom za žene je poguban

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.12.2008 08:42
  • Objavljeno 12.12.2008 u 08:42
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Znanstvenici su napokon dokazali da život sa svekrvom može ozbiljno narušiti zdravlje žena

Ponekad je dovoljno da se samo sjetite svoje svekrve pa da vam pozli. Znanstvenici su napokon dokazali da žene koje žive sa svojom svekrvom, u istoj kući, obolijevaju tri puta više od žena koje ne žive s njom. Najčešće imaju problema sa srcem. Štoviše, stres koji kod žena može izazvati svekrva, osim srčanih bolesti, uzrokuje i povišeni krvni tlak i dijabetes.

Što se brojaka tiče, znanstvenici su svoje ispitivanje proveli nad 91.000 parova srednje dobi u trajanju od 14 godina, i to u periodu od 1990. do 2004. godine. Tijekom istraživanja, 339 osoba umrlo je od srčanih bolesti, a ostalih 6.255 od nekih drugih. Žene koje su živjele sa svekrvom tri puta više su obolijevale od srčanih tegoba od onih koje su živjele samo sa svojim partnerom. 'Samo' dvostruki rizik bolesti izazvane stresom uzrokuju djeca u odnosu na parove bez djece.

I uz još par savjeta i zanimljivih činjenica koje je istraživanje pokazalo, znanstvenici su na kraju najviše stavili naglasak na obitelj. Točnije, da struktura obitelji i sam način života itekako mogu utjecati na zdravlje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi