NEKA ODMOR BUDE ODMOR

Život čine male stvari - napunite se srećom i veseljem

Bionic
Reading

Zbog ubrzanog životnog tempa i brojnih obveza na dnevnoj bazi zaboravili smo uživati u životu, a opustiti se teško uspijevamo čak i vikendom ili tijekom godišnjeg odmora

Toliko željeni odmor i obnavljanje energije nerijetko izostanu pa se s godišnjeg umjesto napunjenih baterija znamo vratiti još prazniji. Skloni smo to pripisati lošoj turističkoj ponudi, no da bi osjetili zadovoljstvo ispunjenih očekivanja ponekad je potrebno s očekivanjima biti umjereniji.

Vožnja na biciklu nekog dovede do pobjedničkog prijestolja Tour de Francea, netko biciklom brže stiže do posla, ali okretanje pedala može biti i izuzetno opuštajuća aktivnost. Već ako to činite na savskom nasipu, neopterećeni vremenom, osjetit ćete razliku, a kamoli na nekoj biciklističkoj ruti okruženoj zelenilom.

Odlazak u klimatiziranom automobilu do omiljene plaže ima svojih prednosti, ali tek kad vas znojne od okretanja pedala osvježi miris okolnog raslinja nošen povjetarcem, znat ćete što ste dotada propuštali.

Jeste li ikad vidjeli dijete u lokvici vode nakon kiše kojem roditelj nije rekao 'ne'? Priznajemo, i mi bi vas čudno gledali da to napravite, ali malo akcije, a da to nije samo plivanje, na nekom kupalištu ili bazenu neće nitko ni primijetiti. Uostalom, veliki momci što skaču po plićaku za lopticom zaštitni su znak splitskih Bačvica, a osmijeh s njihovih lica ne silazi čak ni zimi.

Neće nitko primijetiti ni ako se spuštate niz tobogan, a vama bi moglo navući osmijeh na lice. Naravno, ne govorimo o toboganu na kvartovskom dječjem igralištu, nego o vodenim toboganima kakve danas imaju sva ozbiljnija kupališta. Otpustite kočnice i pustite dijete u sebi neka uživa, ali svakako se suzdržite od kretanja toboganom u kontra smjeru.

Za one kojima se usta razvlače u osmijeh uslijed lučenja adrenalina spuštanje niz tobogan možda neće biti dovoljno, ali bi moglo biti spuštanje zip lineom. Isto tako, sve one sprave namijenjene penjanju, ljuljanju, skakanju i hvatanju ravnoteže, kakve nalazimo po dječjim igralištima, postoje i u varijanti za odrasle, a pronaći ih možete u adrenalinskim parkovima.

Razumljivo, hormon koji nam pomaže preživjeti i čije se lučenje aktivira u stresnim situacijama možda nije najbolji izbor za nekoga tko ga ima u izobilju u svakodnevnim situacijama i tko je željan opuštanja.

Jedan od najučinkovitijih načina opuštanja tijela i uma je izlaganje visokim temperaturama u saunama. Osim što ćete opustiti vaše mišiće, u sauni ćete u ravnotežu dovesti svoje hormone, regulirati probavu i smanjiti stres. Znojenjem ćete izbaciti toksine, a zbog poboljšane cirkulacije koža će vam izgledati bolje.

Postoje razne vrste sauna, a najbolju za sebe možete potražiti u Svijetu sauna, udaljenom manje od sat vremena vožnje od Zagreb. Najveći centar sauna u Hrvatskoj nalazi se u sklopu Termi Tuhelj, u kojima možete uživati i u većini gore navedenih aktivnosti.

Svijet sauna subotom i ponedjeljkom prijepodne rezervirani su za obiteljsko sauniranje, odnosno za obitelji s djecom. U tom vremenu saune su zatvorene za ostale goste.

Ako vam to nije dovoljno, možda ćete se uspjeti opustiti u nekom od bazena punjenih ljekovitom termalnom vodom, u kojima se nude terapije sa svjetlom i zvukom, jacuzzi, vodeni slapovi, podvodni masažni kreveti, vodene i zračne masaže, gejziri ili se prepustite u ruke stručnjaka koji vam nude širok izbor masaža.

Opuštajuće trenutke u vodi možete upotpuniti ispijajući svoj omiljeni koktel, a u ponudi je i noćno kupanje subotom koje uz zanimljiv glazbeni program traje sve do 2 sata u noći.

  • +24
Terme Tuhelj Izvor: Promo fotografije / Autor: Terme Tuhelj
Pogledaj detaljni horoskop

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal