NAŠ IZBORNIK

Žene odlučile: Niko Kovač je najseksi frajer u Brazilu!

23.06.2014 u 12:08

Bionic
Reading

Na svoj dan D, za utakmicu Hrvatske i Meksika, naš izbornik Niko Kovač ima strašnu potporu žena svijeta koje se dive karizmi najmlađeg izbornika na Svjetskom prvenstvu

Od početka Svjetskog prvenstva u Brazilu žene diljem svijeta na Instagramu uz hashtag #NikoKovac objavljuju hvalospjeve o izborniku naše nogometne reprezentacije.

'Jednostavno je divan' i 'Najljepši na ovom prvenstvu', komentari su kojima uglavnom obasipaju Kovača, a neke žene krenule su u konkretniju analizu njegovog lika.

'Samo da ga uživo vidim', dodala je jedna Brazilka.



Jedna Japanka pohvalila se da je Niko Kovač novi ukras njenog screensavera, kao da se ona toga jedina sjetila.

Mi smo to odavno napravili, no ipak Niko voli samo jednu ženu.

Niko je svoju suprugu Kristinu upoznao u vrijeme dok su bili tinejdžeri i odmah je znao da je posebna. 'Kad smo se upoznali, život mi se bitno promijenio. Nije bilo onoga da sam bio s njom do devet navečer, a poslije s prijateljima do neko doba. Od početka sam znao da je ona ta. Još dok smo posjećivali tadašnju jugoslavensku dopunsku nastavu u Njemačkoj, ja sam bio u sedmom, a ona u petom razredu. I tada sam je ugledao - i nekoliko godina kasnije postala je moja djevojka. To sam ozbiljno shvatio. Svugdje ima malih problema, i uvijek smo ih rješavali. Danas imamo odličan brak. Prijatelja se nisam odrekao, no trebalo je postaviti prioritete u životu. Rekao bih da sam obiteljski čovjek', rekao je Niko jednom za Glas Koncila.

Za Hrvatsku je reprezentaciju debitirao 1996. godine i do 2008. ubilježio 83 nastupa te postigao 14 pogodaka. Niko je bio igrač sredine terena, odličan u obrambenim zadacima. Postao je nezamjenjiv u kalkulacijama izbornika Zlatka Kranjčara, koji mu je dao kapetansku vrpcu, a povjerenje mu je ukazao i sljedeći izbornik, Slaven Bilić.

Nakon što je bio pomoćni trener u Red Bull Salzburgu i vodio reprezentaciju do 21 godine, dana 16. listopada 2013. imenovan je izbornikom A-vrste umjesto Igora Štimca.

Niko je rođen u Berlinu 1971. godine, a u nedavnom intervju za Fifu rekao je da ima mentalitet Nijemca. Dajući intervju na njemačkom jeziku još je veći frajer, ako je to moguće.