NOVI IDENTITET

Žene nakon tridesete češće mijenaju seksualnu orijentaciju

12.07.2010 u 12:05

Bionic
Reading

Najnovije istraživanje dokazalo je da sve više žena u kasnijoj dobi mijenja seksualnu orijentaciju. Tako da postati lezbijkom nakon tridesete više uopće nije neobično

U zadnjih deset godina dvije trećine žena je promijenilo svoju seksualnu orijentaciju. Tako su biseksualke odlučile postati lezbijke, a lezbijke su se odlučile deklarirati kao heteroseksualke.

Sve više žena u kasnijoj dobi odlučuje promijeniti svoju seksualnu orijentaciju. Ovaj rastući fenomen je sada počeo i privlačiti pažnju sve većeg broja istraživanja.

Novo otkriće u suprotnosti je dosadašnjem znanstvenom shvaćanju da genetika određuje seksualnu orijentaciju. Izgleda da okolina na seksualnu orijentaciju utječe puno jače nego što se do sada smatralo. Tako na priznanje mnogih žena, koje u kasnijoj dobi shvate da su lezbijke, iznimno utječe društvo. Najveće probleme s novim identitetom, pokazala su istraživanja, imaju žene koje se nalaze u dugogodišnjim brakovima s djecom.

Žene koje u kasnijoj dobi promijene seksualnu orijentaciju izložene se velikom emocionalnom pritisku. Napuštanje dugogodišnjeg heteroseksualnog braka iz toga razloga praćen je gubitkom dotadašnjeg položaja u društvu. Žene suočene s tako veliko promjenom stvaraju potpuno izgrađuju potpuno novi identitet.

Primjer iz društva poznatih i slavnih je i glumica Portia de Rossi. Devet godina nakon heteroseksualnog braka, 2008. godine se vjenčala s američkom komičarkom Ellen DeGeneres.