SAME PRIZNALE

Žene do zaruka dolaze prljavim trikovima

18.02.2010 u 14:34

Bionic
Reading

Oko 60 posto mladenki priznalo je da se koristilo prljavim trikovima kako bi im zaručnički prsten osvanuo na prstu

U istraživanju u kojem je sudjelovalo oko 3.600 žena, gotovo trećina ih je priznala da su svog partnera praktički natjerale na zaruke, i to pod prijetnjom da će ga ostaviti. Njih 17 posto slalo je sebi cvijeće praveći se da ga dobiva od tajnog obožavatelja, dok ih je deset posto namjerno ostalo u drugom stanju ili se barem pravilo da je trudno.

Tim prljavim taktikama ipak nije poseglo 18 posto žena koje su odlučile uzeti stvar u svoje ruke i zaprositi svog partnera.

Znanstvenici koji su ispitivali žene u dobi od 16 do 50 godina, a koje su se udale u prethodnoj godini, zaključili su da se gotovo 60 posto njih koristilo svim raspoloživim sredstvima da odvedu svog dragog pred oltar. To se u konačnici nije pokazalo kao najbolja taktika jer se 26 posto parova svađalo već ne medenom mjesecu, dok su brige oko novca za 29 posto mladenki bile uzrok prvih bračnih svađa.

Istraživanje je otkrilo i da trećina žena nije uživala onoliko koliko je očekivala na sam dan svog vjenčanja, a iznenađujuće velik broj parova, njih 62 posto, priznalo je da prve bračne noći nisu prakticirali seks. Gotovo polovica mladenki izvlačila se na umor, dok je trećinu mladoženja čašica više zaustavila u namjeri da konzumiraju tek sklopljeni brak.

No, definitivno najporaznije zvuči to što je više od četvrtine žena na pitanje zbog čega najviše žale kad je u pitanju dan vjenčanja, odgovorilo - zbog odabira mladoženje.

Oko 40 posto žena priznaje da je pridavalo previše pažnje samom obredu vjenčanja umjesto sretnijem početku bračnog života s partnerom, dok je trećina priznala da su daleko više uživale u prvom danu bračnog života nego u samoj svadbenoj svečanosti.