UTOPLITE SE BESPRIJEKORNO

Žena se zimi poznaje po kaputu

23.10.2009 u 13:49

Bionic
Reading

Trenutak je za kupnju dobrog zimskog kaputa: u njega, svaka žena zna, valja uložiti, jer je to komad odjeće koji treba trajati dugi niz mjeseci, često dan za danom. Donosimo vam nekoliko smjernica za kupnju

Bablje ljeto zašlo je duboko u jesen i čak su i najpopularniji lanci dućana, poput H&M-a, uzdisali zbog smanjenih zarada u rujnu. Izbacili su naime zimske kolekcije, a kupci su šetali u kratkim rukavima ne mareći za hladnije dane.
 
Stisle su nas niže temperature i došao je posljednji trenutak kada valja krenuti u lov na zanimljiv i kvalitetan kaput, jedan od najvažnijih zimskih rekvizita. Prije kupnje valja dobro razmisliti o nekoliko stvari: što nam najbolje pristaje, što je trendi, od kroja do boja i uzoraka, trebamo li kaput za dan ili večernje prilike i naravno, kaput nije tu samo za ukras već nas mora dobro grijati.

Čak i kada točno znate što tražite, pripremite se za maratonsku potragu, jer je malo vjerojatno da ćete se, čak i ako se smatrate krajnje jednostavnom osobom u tom pogledu, u prvom dućanu zaljubiti na prvi pogled. Nemojte popuštati i raditi kompromise, već imajte na umu činjenicu da će vas kaput obilježiti za najmanje cijelu jednu sezonu.


Miss Selfridge, Boden, MCQ, Marc Jacobs, Roberto Cavalli

Krenite od trendova:
nose se kaputi stegnuti u remenu, ali i oni 'preveliki' kakve smo viđali u osamdesetima. Dopuštena je i kapuljača, koja se može uklopiti i u najdamskije klasične kapute. Aktualan je grafički print, ali i životinjski. Od boja, osobito su poželjne sve zemljane boje, od boje devine dlake do najtamnijih nijansi… Vojničke boje, ali i kroj i gumbi poput onih na uniformama, također su poželjni. I kapute od lažnog krzna ove ćete jeseni pronaći u bezbroj varijacija.

Dužina, oblik i boja

Od svega toga najvažnije je razmišljati o tri karakteristike koje čine da kaput 'radi za vas', a to su dužina, oblik i boja.

Dužina - ako često nosite suknje, trebate kaput koji je ili duži od vaše najdulje suknje, ali svakako ne više od pet centimetara kraći od nje (pritom očekujemo da vaše najdulje suknje ne premašuju četiri centimetra ispod koljena).

Možete nositi i kratki kaputić, ali on mora biti toliko kratak da postaje chic tri-četvrt kaputić.

Oblik je također bitan: žene tzv. kruškolika izgleda tijela trebale bi se odlučiti za kaput A-kroja, a žene proporcionalnih oblina nositi onaj stegnut u remenu. Visoke i krupnije žene dobro će pak izgledati u kaputu kroja poput dužih večernjih haljina.

I napokon, prava zabava počinje s malo boje. Koja god nijansa vaš izgled čini zadivljujućim, ili ste se vi baš pronašli u toj određenoj boji, ne marite za ono što je u modi ove sezone. To je kaput za vas.

H&M, Marc Jacobs, Roberto Cavalli, Miss Selfridge, Sonia Rykiel