CIJENA VJETRA U KOSI

Želite SLS AMG Roadster? Zaboravite na gullwing vrata

05.05.2011 u 10:41

Bionic
Reading

Malo se hedonističkih užitaka može mjeriti s onim jurnjave u superautomobilu dok vam vjetar uništava frizuru. Znaju to i u Mercedesu, pa su bez mnogo ustručavanja žrtvovali osnovnu prepoznatljivost novog SLS AMG-a kako bi stvorili roadstersku inačicu

Kad je Mercedes najavio SLS AMG Roadster bilo je jasno da gullwing vrata, koja se otvaraju poput krila, neće preživjeti postavljanje sklopivog krova, a sad imamo i prvu službenu fotografiju i tehničke detalje transformacije.

U Mercedesu kažu da su već pri projektiranju šasije SLS-a imali roadstersku inačicu na umu, no da je svejedno valjalo ojačati bočne strane automobila, te predio oko središnjeg tunela. Automobil je također dobio meki umjesto tvrdog sklopivog krova radi manje mase i nižeg težišta, a sustav je izrađen od tri sloja platna, magnezija, aluminija i čelika, te dopušta upravljanje do brzine od 50 km/h.

Vlasnici roadsterske izvedbe neće biti zakinuti ni po pitanju performansi, pa tako u Mercedesu ističu da, s podignutim krovom, doduše, SLS AMG Roadster juri maksimalnih 317 km/h, baš kao i kupe.