ZNANSTVENICI PORUČUJU

Želite ponekad krevet za sebe? To je dobro za vaše zdravlje

16.11.2016 u 14:06

Bionic
Reading

Hrkanje, naguravanje ili borba za pokrivač 'blagodati' su dijeljenja postelje među supružnicima, partnerima, ljubavnicima, što u konačnici, kažu znanstvenici, može pridonijeti i nekim bolestima

Za neke ljude u dugoj vezi tajni je užitak ponekad imati krevet samo za sebe, a iz novog znanstvenog istraživanja proizlazi da zbog toga ne treba imati grižnju savjesti.

List Independent piše kako je istraživanje sveučilišta u Leedsu pokazalo da 29 posto ljudi za svoju neispavanost krivi upravo partnera.

Nije tajna da manjak sna donosi loše raspoloženje i slabu koncentraciju, ali istraživanje pokazuje da može povećati i rizik razvoja srčanih bolesti ili dijabetesa.

Naravno, znanstvenici napominju da manjak prostora u krevetu nije razlog za prekid veze, jer se pak s druge strane pokazalo da osobe u sretnim vezama ipak spavaju bolje od samaca. Glavni je razlog tome da se uz bolju polovicu osjećaju sigurnije i manje tjeskobno

Pa što onda učiniti? Poljubac za laku noć je dobar početak jer 71 posto ispitanika kaže da nakon toga spava bolje, a gotovo isti učinak ima poruka 'volim te'.