DOKAZANO PALI

Želite li biti seksi, samo učinite ovu sitnicu

20.08.2013 u 09:49

Bionic
Reading

Želite li se osjećati zavodljivo, vjerojatno znate da crveni ruž čini čuda u sekundi, a sada je to potvrdilo i novo istraživanje

Crveni ruž za usne godinama je simbol seksipila i nosile su ga mnoge zvijezde i javne osobe kako bi izgledale atraktivnije.

Pokazalo se da crvena boja znači toplinu, pozitivnu energiju i da potiče motivaciju, a studije su pokazale da može uzburkati emocije.

Sada su znanstvenici na Sveučilištu Manchester otkrili da je crvena definitivno najseksi nijansa među svim ruževima za usne. U studiji je sudjelovalo 50 muškaraca koji su proučavali fotografije različitih žena, a pokazalo se da im je pogled bio najdulje fiksiran na one koje su nosile crveni ruž za usne.

U žene s crvenim ružem gledali su 7,3 sekunde. Na drugom je mjestu roza boja sa 6,2 sekundi, a iznenađujuće je da se na trećem mjestu nalaze nenašminkane žene i pogled na njima muškarci su zadržali točno 2,2 sekunde.

Kolika je snaga crvenog ruža za usne, pokazuje i činjenica da konobarice koje ga koriste dobiju čak 50 posto više napojnica od muških posjetitelja. Kada su ih upitali zašto su više novca ostavili konobaricama s crvenim ružem, odgovorili su da su bile privlačnije.