prekrasne su

Želimo ih posjetiti: Pet neodoljivih plaža u Istri

22.07.2023 u 17:07

Bionic
Reading

Ukoliko vas ovog ljeta put nanese prema Istri, osim u dobrom vinu i tartufima, htjet ćete uživati u prekrasnom Jadranskom moru. Iako je prva asocijacija na prekrasne plaže Dalmacija, Istra također krije neke plaže koje će vas ostaviti bez daha

Istra je najveći hrvatski i jadranski poluotok, a svima je poznat po vrhunskom vinu i specijalitetima. Od tartufa i šparoga, boškarina i maneštre pa sve do načina na koji uživaju u vinu i maslinovom ulju, Istra je uistinu destinacija za one koji znaju uživati. Osim u gastro specijalitetima, posjetiteljima nudi i divne plaže na kojima vrijedi provesti vrijeme i posve pustiti 'mozak na pašu'.

Plaže Istre još su uvijek neopjevani dijamanti naše obale, a svaka uvala nosi nešto svoje.

Najljepše plaže u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell; montaža Neven Bučević

Rt Kamenjak

Ako ste se pitali gdje se nalazi ona lijepa plaža koju ste vidjeli na Instagramu, velika je vjerojatnost da ste u potrazi za ovim mjestom. Rt Kamenjak postao je jedna od najtraženijih ljetnih destinacija, a već i po prvom pogledu na krajolik bit će vam jasno zašto.

Riječ je o najjužnijoj točki poluotoka, a smještena je desetak kilometara od Pule.

Kamenjakom su nekoć hodali i dinosauri pa se njegovim obalama može pronaći veliki broj fosila, a potraga za fosilima zvuči i kao sjajna igra za mališane.

Havajska plaža

Kao što i samo ime kaže, ova plaža podsjetit će vas na plaže Havaja!

Ovu prekrasnu plažu isto ste mogli zamijetiti na Instagramu, a mnogi je smatraju i najfotogeničnijom.

Havajska plaža smještena je u Puli, na Verudeli, a mnogima će se svidjeti zbog tirkiznog mora te bijelih oblutaka. Uz to, sjajan je izbor za sve romantične duše koje uživaju u zalascima sunca.

Uvala Saluga

Ova je uvala nezaobilazna točka ako se ovoga ljeta uputite na Brijune. Prekrivena je pijeskom, a od jakog sunca možete se sakriti i u hladovini koju čine stoljetni borovi.

Osim što ćete ovdje ostati oduševljani ljepotom Jadrana, možete se prepustiti i igrama kao što su boćanje i stolni tenis.

Plaža Klančac

Ova plaža ne nalazi se u samoj Istri, već je dio Opatijske rivijere. Ukoliko ste u potrazi za plažom na koju ćete se uputiti na jednodnevni izlet ili ćete svratiti na zadnji kupanac prije povratka u realnost, Klančac vas neće razočarati.

Nalazi se u Brseču, srednjevjekovnom gradiću koji se nalazi 20-ak kilometara od Opatije, točnije u podnožju litice. Ova predivna šljunčana plaža skrivena je u uvali i okružena je stijenama, a s nje možete uživati u pogledu na Kvarnerski zaljev i otoke Cres, Susak i Unije.

Plaža Koversada

Ukoliko ste ljubitelji FKK, ovo je plaža na kojoj ćete pronaći mir. Osim toga, mnoge bi mogla iznenaditi činjenica da se upravo u Vrsaru krije najveća nudistička plaža u Europi, a koja je nastala davne 1961. godine.

Osim toga, ondje se nekoć navodno kupao i Casanova. Popularni je zavodnik dvaput posjetio Vrsar, a priča se da je zaveo i mladu služavku.

Plaži je dodijeljena Plava zastava za kvalitetu usluge, čistoću mora i obale, sigurnost te opremljenost i uređenost.

drugačiji odmor

Nećete vjerovati što se sve iznajmljuje: Ovo su najčudniji apartmani na svijetu

Pogledaj galeriju