ZA NE POVJEROVATI

Zbog veličine grudi izgubila posao

02.07.2013 u 09:05

Bionic
Reading

Supermodel Jourdan Dunn izostavljena je s revije haute couture Christiana Diora u Parizu zbog veličine grudi

Na službenoj stranici agencije Storm Models u podacima te 22-godišnje manekenke stoji kako ima veličinu grudi 32 A. No to očito nije bio zadovoljavajući look za francusku modnu kuću. Zgodna manekenka visoka je 178 centimetara i podrijetlom s Jamajke. Na Twitteru je sarkastično prokomentirala 'Volim modu'. Naglasila je i kako joj obično otkažu angažmane zbog boje kože.

'Obično mi kažu da ne mogu dobiti posao jer sam tamnoputa, tako da otkaz zbog veličine grudi nije ništa', napisala je na Twitteru.

Na spomenutoj pak Diorovoj reviji bilo je puno razgolićenih modela, prozirnih tkanina koje otkrivaju torzo i grudi. Revija je održana u vojnom muzeju Hotel Des Invalides. No zanimljivo je kako ovo odbijanje nije jedino u kući Dior otkako je vodstvo preuzeo Raf Simons. Naime, upućene su im kritike kako samo i gotovi ekskluzivno angažiraju bijele modele. Luksuzni brend prozvali su čak i casting menadžeri koji kažu kako Dioru nedostaje različitosti.


James Scully koji odražava castinge za Toma Forda, Jasona Wua, Dereaka Lama, Stellu McCartney, Lanvin, Carolinu Herreru također je komentirao Diorovu naklonost bijelim modelima.

'Čini mi se kako su Diorovi modeli tako očito bijeli da se čini namjerno. Gledao sam reviju i to mi smeta. Gotovo da se nisam mogao koncentrirati na odjeću zbog toga', rekao je Scully.