NAGRADNJAČE

Zavirite u čarobni 'Svijet zmajeva'!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 06.10.2010 10:33
  • Objavljeno 29.09.2010 u 12:51
Svijet zmajeva- naslovnica

Svijet zmajeva- naslovnica

Izvor: Promo fotografije / Autor: Profil

Svi vi koji nastojite upoznati zmajeve obratite pozornost na legende i predaje skupljene u ovoj čudesnoj knjizi, jer u njoj se nalazi mudrost i rijetke tajne za one dovoljno hrabre koji će ih biti u stanju čuvati…

Krenite na putovanje izvan granica najudaljenijih kutaka poznatog svijeta – u svijet zmajeva. Od svjetlucavih vrhunaca zaleđenih planina do vlažnih pećina skrivenih duboko pod zemljom Svijet zmajeva prikazuje prirodna staništa ovih moćnih i drevnih stvorenja. Divite se njihovim golemim kandžama o oštrima poput britve, ljuskama koje podsjećaju na dragulje, moćnoj magiji i izuzetnoj oštroumnosti.

S.A. Caldwell autorica 'Svijeta zmajeva' dugogodišnje je kroničarka svijeta zmajeva i izuzetno cijenjena članica Drevnog udruženja za istraživanje zmajeva.

U krajevima u kojima zmajev vatreni dah osvjetljava nebo, a kamo sesamo hrabri usuđuju uputiti, mnoge tamne tajne čekaju da budu otkrivene… 'Zmajevi su posvuda, oni s huk vjetra, svjetlucanje na noćnom nebu, šum u šumi. On su odsjaj zrake pustinjskog sunca, komešanje mirne vode, boje u soku oluje', piše autorica.

Tijekom cijele povijesti čovjek je težio spoznaji i kroćenju moćnoga zmaja. Malo je ljudi vidjelo je ovu izuzetnu životinju, a ipak svi znaju za nju. Ova stvorenja naseljavaju svaki kutak našega svijeta, ali su još uvijek neuhvatljivi i tajanstveni.

Puno je toga napisano o zmajevu zadivljujućem vidu. U usporedbi s njihovim vidom, naš je toliko ograničen da nam je teško zamisliti svijet onako kako ga vide zmajevi. Sposobni su savršeno vidjeti kilometrima daleko i mogu vidjeti cijeli spektar boja. Ono što čovjekovo oko vidi kao sunčev odsjaj zmaj može vidjeti potpuno jasno, a i njegov noćni vid izuzetno je dobar.

Zmajeve kandže svakako su jedno od najmoćnijih oružja ovih stvorenja. I zaista, zapisi iz najstarijih vremena tvrde da zmajeve kandže mogu razderati napadačev oklop za prsa lagano kao što veslo klizi jezerskom vodom. Zmajevi najčešće imaju tri ili četiri oštrice na kandžama, a neke vodene vrste mogu ih imati i pet.

Profil i Tportal poklanjaju tri primjerka fantastične knjige 'Svijet zmajeva', a sve što trebate je brzo i točno odgovoriti na sljedeće pitanje:

Nagradu su osvojili:

Josip Popović
Igor Bućo
Srećko Blagojević

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi