TAJNA PREPUNOG ORMARA

Zašto žene čuvaju odjeću koju više ne nose?

15.03.2012 u 10:18

Bionic
Reading

Brojne žene se žale da nemaju ništa za odjenuti dok su im istodobno ormari prepuni. I zapravo su u pravu. Novo istraživanje je ustvrdilo da dvije trećine žena čuva odjeću koju ne mogu nositi u nadi da će je jednom ipak moći odjenuti

Čudni su motivi zašto žene u ormarima čuvaju odjeću koju nikad ne nose! Dvije trećine žena priznaje da čuva odjeću u nadi da će je jednog dana ipak moći nositi.

Četvrtina žena tvrdi da ima takve oscilacije u težini da im u ormarima visi odjeća u čak četiri različita konfekcijska broja. Četiri od deset žena koje čuvaju odjeću koja im ne odgovara kaže da se ipak nadaju da će im ta odjeća jednog dana biti potrebna.

Čak 25 posto žena ne želi baciti suvišnu odjeću jer su je skupo platile, a jedna od osam žena kupila je manji broj u nadi da će jednog dana smršavjeti. Jedna od deset žena priznala je da čuva odjeću iz sentimentalnih razloga jer ih ti komadi podsjećaju na sretne trenutke njihovog života, pokazali su rezultati istraživanja koje je naručila britanska humanitarna udruga Give Up Clothes for Good u suradnji s Centrom za istraživanje karcinoma, piše Daily Mail. Obje udruge pozivaju građane Velike Britanije da se odreknu viška odjeće i doniraju ga u humanitarne svrhe.

Čuvanje odjeće koju više ne nosite donosi vam više zla nego dobra, upozorava psihologinja Linda Papadopoulos koja sugerira Britankama da poklone odjeću u humanitarne svrhe. 'Ljudi mogu razviti emocionalnu privrženost ili osjećaj nostalgije prema odjeći, bez obzira je li to haljina koju ste nosili kad ste se zaručili ili vaše sretno odijelo koje ste nosili na uspješnom intervjuu za posao', kaže psihologinja Linda Papadopoulos.