jako je popularna

Zašto su svi odjednom ludi za stilom Sofije Richie?

23.05.2023 u 06:15

Bionic
Reading

Donedavno poznata uglavnom kao kći legendarnog Lionela Richieja, Sofia Richie sve je češće spominjano ime u modnom svijetu. Njezino vjenčanje izazvalo je neviđen interes te je čak prozvano 'kraljevskim vjenčanjem za ljubitelje mode'. No zašto su odjednom svi ludi upravo za Sofijinim stilom?

Sofia Richie donedavno je mnogima bila najpoznatija kao kći pjevača Lionela Richieja i sestra reality zvijezde Nicole Richie, bivše djevojke Scotta Disicka (inače bivšeg dečka Kourtney Kardashian), te zbog nekoliko modnih kampanja.

Nekoliko stajlinga s potpisom Chanela kasnije - i Sofia je postala ikona stila, sjedi u prvim redovima i okuplja sve više pratitelja na Instagramu i TikToku. Ali kako je uopće došlo te pompe za njom? I zašto se čini da svi sada žele imitirati njezin modni stil?

Modna ikona Sofia Richie i Elliot Grainge: 'Kraljevsko vjenčanje za ljubitelje mode'

Kada se Sofia u travnju 2023. udala za Elliota Graingea, slike svadbenog slavlja pratili su i dijelili brojni ljudi na društvenim mrežama. Baš sve je zanimalo kako je mladenka izgledala i što je odjenula za svoj veliki dan. Prema modnoj tražilici Lyst, modna kuća Chanel, zaslužna za njezine prekrasne vjenčane stajlinge, zbog toga je pretraživana na internetu oko 300 posto više. U retrospektivi se taj događaj čak naziva 'kraljevskim vjenčanjem za ljubitelje mode'.

Glavni razlog za to njezini su brojni stajlinzi u Chanelu, a predstavila ih je na Instagramu tjedan dana uoči svadbenog slavlja. Kreativna direktorica Chanela, Virginie Viard, za Sofiju je kreirala vjenčanicu od svjetlucavih šljokica, a za zabavu koja je uslijedila mladenka je odjenula vintage mini haljinu Chanela, kakvu je Claudia Schiffer nosila na modnoj pisti 1993. godine. Istovremeno, Sofia je otvorila profil na TikTok svega nekoliko dana prije ceremonije vjenčanja, na kojem se vidi kako se sprema za njega, a Vogue je ekskluzivno izvijestio o probi vjenčanice.

  • +2
Sofia Richie i Elliot Grainge Izvor: Profimedia / Autor: VEGAN / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Inače, Sofia je i prije tih događaja na Instagramu pokazivala svoj stil te je bila aktivna u modnoj industriji. Bila je tako model za brendove kao što su Max Mara i Tommy Hilfiger te je kreirala kolekcije za Frankie's Bikinis i Missguided. Također odnedavno radi kao direktorica ljepote za kanadski kozmetički brend Nudestix, a uz to je gostovala u nekoliko reality showova, između ostalog u 'Keeping Up With The Kardashians'. Ali pozornost koju je izazvalo njezino vjenčanje učinilo ju je ikonom stila i jednom od najvećih trendseterica današnjice.

Tihi luksuz – stilska formula koja je Sofiju Richie transformirala u ikonu stila

Naravno, iza svake ikone stila stoji određeni modni stil. Tako je bilo s Audrey Hepburn i još uvijek je tako sa suvremenim modnim ikonama poput Belle Hadid. Iza Sofije stoji modni stil koji trenutno doživljava preporod: tihi luksuz.

Tihi luksuz odnosi se na minimalističku i jednostavnu odjeću koja se kombinira s bezvremenskim odjevnim predmetima izrađenim od visokokvalitetnih materijala - rezervirani luksuz, moglo bi se reći. Sofia ga predstavlja odijelima od tvida à la Chanel, jednobojnim lanenim stajlinzima ili elegantnim dvodijelnim odijelima. Stil 24-godišnjakinje je jednostavan i suptilan te s nekoliko luksuznih detalja. Njezini outfiti uglavnom su jednobojni i prije svega vrlo klasični. Sa svojom odjećom kombinira modne dodatke, poput Hermèsove mini torbe Kelly, čije je ime inspirirala ikona stila Grace Kelly.

Naravno, promišljen i ujednačen Sofijin izgled nije slučajnost, već je djelo njezina stilista Liata Barucha, čiji je uzor, prema britanskom Vogueu, Carolyn Bessette-Kennedy. Ikona stila, koja je preminula 1999., bila je supruga Johna F. Kennedyja jr., sina pokojnog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, a i sama je bila vjerna predstavnica tihog luksuza kao modnog stila. U 90-ima je postala popularno lice visokog njujorškog društva zahvaljujući svojim jedinstvenim i suzdržano elegantnim odjevnim kombinacijama.

Sofijin modni stil u svega nekoliko mjeseci razvio se iz jednostavnih i luksuznih outfita. Naime prije toga se voljela ležernije pokazivati, birajući ​grunge jeans look ili predimenzionirane pulovere, ali status ikone stila trenutno je nesumnjivo u njezinim rukama, točnije ormaru.

Sofia Richie uoči vjenčanja Izvor: Profimedia / Autor: EliotPress / MEGA / The Mega Agency / Profimedia