KULTNI STATUS

Zašto su ove sandale i dalje takav hit

17.02.2016 u 09:03

  • +2

Slavne ljepotice u hit sandalama

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Sandale Nudist kreatora Stuarta Weitzmana nova su hit obuća koju slavne žene ne prestaju nositi. Ova minimalističke sandale polako ali sigurno koračaju prema kultnom statusu, kao što je to uspjelo štiklama s crvenim poplatom Christiana Louboutina

O seksi sandalama koje obožavaju slavne ljepotice već je mnogo toga rečeno, no njihova popularnost proporcionalno raste iz dana u dan. Zašto su upravo ove sandale najčešći odabir za pojavljivanje na crvenim tepisima i gala događanjima, otkrivaju stilistice slavnih.

'Sandale Nudist noge čine dužima, pritom ne odvlačeći pažnju s odjeće. One su udobne, delikatna dizajna, izrazito ženstvene i praktične', mišljenja je Jeanann Willians, stilistica koja je zadužena za izgled glumica Naomi Watts i Kathryn Hahn.

Nadalje, te sandale svaki put nanovo dokazuju koliko komplimentiraju složenim outfitima. 'Sandale Nudist nazivamo sandalama koje poklanjaju. Ovaj model sandala dopušta da odjeća dovoljno govori sam za sebe', priznaje stilistice Kara i Brit Smith zadužene za izgled glumice Emme Roberts.

Kreator ovih univerzalnih, a uskoro i kultnih sandala, i sam je priznao kako je prilikom dizajniranja želio postići tu specifičnu univerzalnost dizajna.

Glavni cilj nastanka sandala Nudist leži u želji kreiranja obuće koja će jednako dobro funkcionirati na crvenim tepisima neovisno o odjeći za koju se klijentica odluči. Kao i mnogi dizajneri obuće, Stuart Weitzman osjećao je frustraciju zbog prakse stilista i njihovih klijentica koja uključuje totalno mijenjanje odjeće samo par sati prije pojavljivanja na crvenom tepihu.

Sudeći prema trenutačnom stanju u svijetu štikli, plan Stuarta Weitzmana u potpunosti je uspio. Iako kreator svoje sandale opisuje kao savršene, kreira cipele slična stila drukčije debljine pete i materijala. Možda više od svih zna kako se trendovi ciklički mijenjaju i kako se ljudi brzo umore od gledanja u isti model cipela.

Kako priznaje kreator, potrošačka iscrpljenost događa se mnogo brže nego što je to bilo nekoć dok društvene mreže i digitalni marketing zatvara prazninu između javnosti i modne industrije.

Poput štikli s crvenim potplatom Christiana Louboutina, sandale Nudist Stuarta Weitzmana opako se približavaju kultnom statusu. 'Sa svim upitima upućenim za ove sandale, počinjem se ozbiljno brinuti da ću postati poznat kao 'Nudist'', šaljivo izjavljuje Stuart Weitzman.