PRVOBORCI PROTIV BORA

Zašto su anti-age serumi naši najbolji saveznici?

04.02.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Zato što serumi pojačavaju djelovanje svake kreme i dokazano sprečavaju nastanak bora i ostalih znakova starenja

Serumi protiv bora imaju finu i podatnu teksturu koja se trenutačno upija

Za razliku od krema, serumi protiv bora i ostalih znakova starenja imaju finu i podatnu teksturu koja se trenutačno upija te sadrže znatno viši postotak anti-age sastojaka. To su i osnovni razlozi zbog kojih su nešto skuplji od ostalih proizvoda iz neke linije za njegu lica. Serume možemo nanijeti prije uobičajene kreme na kritične točke lica ili na lice možemo nanijeti samo njih, recimo, navečer.

Da ne moraju biti basnoslovno skupi, dokaz su hidratantni serum Oriflame Giordani Gold za sprečavanje nastanka prvih znakova starenja, kao i Avonovi tretmani za korekciju bora na licu i u području oko očiju iz linije Anew Clinical Pro

Kategoriji povoljnih i dokazano pouzdanih anti-age eliksira pripada i Instant Serum iz slavne linije L'Oréal Paris Revitalift Repair 10. Moćni serum brzo se upija i učvršćuje kožu već nakon prvog sata od nanošenja zahvaljujući proteinima soje, ekstraktu krastavca i fibrelastylu koji pokreću sintezu elemenata za podupiranje kože.

Vichy Liftactiv Serum 10 također zaslužuje 'čistu desetku' jer sadrži iznimnu, 10-postotnu koncentraciju aktivnog sastojka. U ovom slučaju riječ je o ramnozi ili prirodnom šećeru dobivenom iz srebrne breze koja kreira vidljiv učinak zatezanja lica već 10 minuta nakon nanošenja. Što je najbolje, Vichyjev serum je primjeren za sve tipove kože.

Osvježavajući i umirujući učinak na svim tipovima iscrpljene i umorne kože lica kreira Nuxe Sérum Crème Fraîche de Beauté, koji se može nanositi i na osjetljivo područje oko očiju, a mogu ga koristiti i muškarci za umirenje iritacija nakon brijanja. Hidrataciju lica tijekom 24 sata osiguravaju prirodna hijaluronska kiselina i koktel osam biljnih mlijeka.