NEDODOLJIVI ATLETE

Zašto sportaši varaju svoje supruge?

12.05.2011 u 12:57

Bionic
Reading

Rijetko koja žena može odoljeti sportašima koje krase izgrađena čvrsta atletska tijela te podeblji bankovni računi. No isto tako, upravo je takvim muškarcima teško ostati hladnima na čari brojnih žena koje su uvijek u njihovoj blizini te ostati vjerni svojim djevojkama i suprugama

Mnogo puta svjedočili smo slučajevima kada su slavni sportaši pokleknuli pred strastima, zastranili te prevarili suprugu ili djevojku. Nevjernim sportašima supruge su nerijetko sklone oprostiti, no ponekad su brojne prevare prelazile sve granice tolerancije te je razvod ili prekid bio logičan ishod.

Na naše veliko iznenađenje, početkom tjedna se pročulo da se i naš slavni skijaš Ivica Kostelić pridružio nizu sportaša preljubnika. Ivica je ubrzo sve demantirao, no ostaje činjenica da su zbog svojih atletskih tijela i unosnih poslova sportaši među omiljenim metama ljepšeg spola. Svojim nepromišljenim ponašanjem oni koji su skloni izvanbračnim izletima, pak, pružaju negativan uzor mladima koji teko mogu vjerovati u koncept vjernosti ako njihovi sportski uzori postavljaju neke druge moralne vrijednosti.

Afera koja je potresla cijelu Hrvatsku te se mjesecima nalazila na naslovnicama medija bila je upravo ona koju je 'zakuhao' slavni tenisač i pobjednik Wimbledona 2001. i Davis Cupa 2005. Goran Ivanišević prevarivši svoju suprugu s TV voditeljicom Vanjom Halilović. Krajem 2006. tadašnji teniski as podlegao je Vanjinim čarima, no ubrzo je ulovljen u prevari. Nakon početnog poricanja, Goran je shvatio da nema izlaza, sve priznao te se javno ispričao svojoj nevjenčanoj supruzi Tatjani Ivanišević. Par se ubrzo pomirio, a u svibnju 2009. i ozakonio svoju vezu.

Na svjetskoj razini, slična afera dogodila se u slučaju slavnoga nogometaša Davida Beckhama koji je suprugu Victoriju prevario s asistenticom Rebecom Loos. Vicotria mu je oprostila nevjeru te su nedugo nakon toga postali roditelji i treći put. No Davidovu šarmu brojne žene ne mogu odoljeti, pa su se krajem prošle godine pojavile glasine da je imao još ljubavnica. Prodavačica donjeg rublja Irma Nići rekla je da je s njom spavao u kolovozu 2007, no David je sva nagađanja oštro negirao.

Nogometaš i nekadašnji kapetan engleske reprezentacije John Terry suprugu Toni Poole besramno je varao s djevojkom svog suigrača Waynea Bridgea, Vanessom Perroncel. Saznavši da su mediji došli u posjed dokaza o njegovoj nevjeri, John je pokušao izvanrednim sudskim putem zatražiti administrativnu zabranu objavljivanja tih dokaza. No nakon toga uz njega su se počela vezati brojna druga ženska imena. Supruga je odmah zatražila razvod, no nakon što je Terry pošao za njom čak do Dubaija te je molio za oprost, uspjeli su se pomiriti.

Nogometaš Wayne Rooney često je punio medijske stupce provodima s prostitutkama. Sadašnju suprugu Coleen nije prevario samo za vrijeme braka, već i prije, a kraljicama noći nije moga odoljeti ni kada mu je žena bila trudna. Nakon što je buknula seks afera s Wayneom u glavnoj ulozi, supruga ga je napustila, no ne zadugo. Naime, nekim čudom Wayne ju je uspio nagovoriti da mu oprosti.

Kobe Bryant i Vanessa Laine

Izlet u preljubničke vode skupo je stajao košarkaša Kobea Bryanta. Naime, u ljeto 2003. ta velika NBA zvijezda uhićena je zbog silovanja 19-godišnje Katelyn Faber. Tužba je odbačena nakon što se silovanje nije moglo dokazati, no slavni košarkaš priznao je da je bilo seksa. Na njegovu sreću, supruga Vanessa Laine cijelo vrijeme bila je uz njega tvrdeći da njezin muž nikad ne bi silovao drugu djevojku, a preljub je prihvatila i na kraju mu i oprostila.

Manje sreće imao je nekadašnji nogometaš Dario Smoje koji je podlegnuo čarima mlade i lijepe djevojke, 25-godišnje manekenke Ive. Dario Smoje i Kristina Bradač do prije nekoliko tjedana uživali su u čak 11 godina skladne veze i šest godina braka, no sve je naprasno prekinuto kad se otkrila Dariova prevara. Naime, Kristina je otkrila da je suprug vara sa 25-godišnjom manekenkom Ivom Kastrapeli, što joj je bio i više nego dovoljan razlog za pokretanje brakorazvodne parnice.

Bivši nogometaš Andy Bara razveo se od supruge Anite s kojom ima dvoje male djece zbog TV voditeljice Lane Banely. Saznavši za suprugovu aferu, Anita ga je istjerala iz stana, a Andy je nastavio javno ljubiti Lanu, sportsku novinarku, bivšu prvakinju u tae-kwon-dou. No budući da je nevjera često neizlječiva bolest, tako se krajem prošle godine počelo šuškati da je Andy nakon samo dvije godine veze počeo Lanu varati sa stanovitom Giannom Bičić, no ta priča nikada nije potvrđena.

Otkriće afere engleskog nogometaša Ashleyja Colea izazvalo je pravu medijski strku. Naime, prethodnu nevjeru mu je supruga, slavna pjevačica Cheryl Cole oprostila. No nestašnome nogometašu to nije bila dovoljna pouka te je svoje nedjelo nedugo nakon toga ponovio, nekoliko puta. Nakon toga, Cheryl to nije više mogla podnositi, o prekidu ga je obavijestila SMS porukom te su se ubrzo i službeno razveli.

Poznati nogometaš i nogometni trener Igor Štimac poznat je po tome kako s lakoćom osvaja ženska srca i izaziva osjećaj drhtanja koljena, a upravo je on jedan od rekordera na ovoj neslavnoj listi. Dugogodišnji brak sa Suzanom Štimac obilježile su brojne afere, a nekada slavni nogometaš nije mogao odoljeti lijepim ženama. Tako se šuškalo da ljubi Alku Vuicu te fatalnu Lanu Bucat zbog koje ga je navodno supruga Suzana izbacila iz stana. Nakon toga je uslijedio poznati scenarij – Štimac je nastavio uživati u vezi s mlađahnom Lanom, ali javno, a njegova tada već bivša supruga Suzana sreću je pronašla u vezi s Damirom Milačićem.

No prema broju ljubavnica nitko se ne može mjeriti sa slavnim golferom Tigerom Woodsom. Suprugu Elin Nordegren varao je mnogo ljubavnica; ne zna se ni danas koliko ih je bilo. Nakon određenog vremena Elin to više nije moga trpjeti pa je slavni golfer dobio cipelicu i papire za razvod.

Od svih poznatih sportaša razvod je najskuplje, u doslovnom smislu riječi, platio legendarni košarkaš Michael Jordan. Nakon 17 godina braka, Michael Jordan supruzi Juaniti isplatio je čak 168 milijuna dolara, kojoj je pripalo i skrbništvo nad njihovo troje djece. Iako Michaelove afere i bračni izleti nisu nikada bili medijski popraćeni, činjenica je da su postojali te da, usprkos pokušajima i obećanjima, nije uspijevao ostati vjeran supruzi.