VIŠE JE VIŠE

Zašto smo postali opsjednuti noktima?

30.05.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Što god mislili o nail-artu, smatrali ga notornim kičem ili umjetničkim djelom, morate se složiti da trendovi na noktima nikad nisu bili dinamičniji!

Zbog globalne opsjednutosti slikarijama na noktima na anglo-saksonskom govornom području pojavio se pojam 'nail-philia'. Točnije, tako je glasio naziv izložbe posvećene pravim malim umjetničkim remek-djelima na noktima koja je jesenas održana u jednoj londonskoj galeriji.

Na pitanje zašto svi pričaju o nail-artu, odgovor je više nego jednostavan. Zbog krize i kupci i brendovi morali su se okrenuti što povoljnijim oblicima uljepšavanja, a teško je konkurirati vrlo jeftinim lakovima. Uz to, brendovi su počeli lansirati maštovite kućne setove za postizanje neobičnih efekata na noktima koje smo donedavno mogli 'dobiti' samo u specijaliziranim salonima.

Kad je riječ o trendi nijansama lakovima, u našim parfumerijama i drogerijama već su se pojavile ljetne kolekcije. Jedna od najupečatljivijih nebesko je plava nijansa Bikini predstavljena u Diorovoj kolekciji inspiriranoj bojom mora uz cannesku šetnicu, popularnu Croisette. Paletu od 26 podjednako vedrih nijansa čini linija minilakova L'Oréal Paris Color Riche, koja već nekoliko mjeseci osvaja brojne 'noktofiličarke'.

Zanimljivu inovaciju predstavljaju dvostruki lakovi njemačkog brenda Essence, Season of Extremes Color 3, koji na prvi pogled izgledaju kao dvostrana sjajila. Kombiniranjem dvije nijanse lakova na noktima svaki put dobivate treću, potpuno novu boju.

U slučaju neobičnih efekata, već smo se upoznali s trodimenzionalnim prugicama i s mramornim efektom iz Pupinih setova Nail Art Kit. Američki kataloški brend nedavno je predstavio i svoje rješenje za postizanje mozaičnog efekta. Dovoljno je na podlogu nanijeti nadlak Avon Mosaic Effect Top Coat i promatrati kako sušenjem puca i kreira uzbudljiv reljef.