NA ŽALOST ŽENA

Zašto muškarci ne vole razgovarati?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 25.08.2011 10:11
  • Objavljeno 25.08.2011 u 10:11
svađa razvod rastava

svađa razvod rastava

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: thinstock

Znate li da muškarci vrlo često nastoje izbjeći razgovor, posebno onaj u ljubavnoj vezi? To je zato što zaista ne vide nikakvu svrhu razgovora, pokazuje istraživanje

Nedavno istraživanje koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Missouri otkriva da većina muškaraca nikako ne voli govoriti o svojim osjećajima. Usto, muškarci smatraju da je beskrajno razgovaranje o problemima čudno i neprivlačno, a misle da to ni ne pomaže.


Znači li to da razgovor ipak nije lijek za očuvanje braka? Činjenica je da je danas većina ljudi otvorena za komunikaciju, ali unatoč tome sve veći broj brakova završava razvodom. Američki spisatelji dr. Patricia Love i Steven Stosny u svojoj knjizi 'How To Improve Your Marriage Without Talking About It' govore upravo o tom problemu te sugeriraju neka rješenja.

'Razlog zbog kojeg razgovor zapravo ne pomaže je taj što zaista postoje biološke razlike između muškaraca i žena. Tisućama godina prije, dok su se muškarci bavili lovom, žene su ovisile o potpori drugih žena s kojima su provodile vrijeme te razmjenjivali osjećaje. Žene slično i danas funkcioniraju, ali muškarci ne. Kad mu žena kaže da moraju razgovarati, on osjeća da nije uspio kao partner i muškarac pa se zapravo emotivno povlači. Dakako, razgovor u takvom stanju nema nikakvog smisla', objašnjava dr. Patricia Love.

Navodi da je ključ zadovoljstva u pronalasku povezanosti između partnera bez riječi: 'Svi trebaju naučiti da prije verbalne komunikacije, moramo znati komunicirati neverbalno – putem dodira, seksa, druženja, putovanja i sličnog. Najbolji način komunikacije s muškarcem je putem dodira koji potom može prerasti u komunikaciju, ali nipošto napadom. Napad izaziva muškarčevo povlačenje i to ne završava dobro. Žene trebaju prihvatiti novi pristup koji će im puno više koristiti.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi