VJEČNI DENIM

Zašto je tako teško pronaći dobre traperice?

22.01.2011 u 12:28

Bionic
Reading

Traperice za mršavice, one koje naglašavaju guzu, ili pak one sa nižim i višim strukom – izbor je stvarno velik. Međutim, žene i dalje imaju velikih problema oko pronalaska onih pravih što često izaziva frustraciju i ljutnju

Prema novom istraživanju, čak dvije trećine žena priznaje da ima problema oko izbora pravih i odgovarajućih traperica, a trećina se doslovno grozi i na samu pomisao na odlazak u kupnju novih.

Na sreću za njih, muškarci ne dijele taj problem sa ženama. Kako donosi istraživanje, samo jedna trećina muškaraca ima problema s kupnjom dobrih traperica, a svaki šesti muškarac osjeća mučninu kada se bliži dan za kupnju novih traperica.

Jennifer Love Hewitt

Čak svaka peta žena je spremna potrošiti u prosjeku 800 kuna za par savršenih traperica i nakon toga ih se ne bi odrekle ni za što na svijetu – čak 80 posto ih priznaje da traperice koje im se sviđaju nose sve dok se doslovce ne raspadnu.

Kako su traperice jedan od najčešćih komada odjeće, može ih se pronaći u gotovo svakom dućanu pa se postavlja pitanje zašto je tako teško pronaći baš one prave. Potraga za trapericama se ponekad pretvara u pravu noćnu moru. Unatoč tome što ima mali milijun modela, ženama su traperice često ili preuske, predugačke ili pak preširoke.

Izbor dobrih traperica ženama još više otežavaju modni trendovi koji im nameću modele koji im zapravo dobro ne stoje s obzirom na građu. Modni trend uskih traperica još je dodatno otežao potragu za trapericama jer osim što moraju biti uske, takve traperice moraju biti i udobne.

Velike probleme pri kupnji omiljenih traperica ima i glumica Jennifer Love Hewitt koja kaže: 'Meni je jako teško pronaći dobre traperice zato što imam okruglu i veću guzu, a tanji struk. Kupnja traperica mi se ponekad čini poput nemoguće misije.'