MODNI ČUDAK

Zašto je stilist Lady Gage razočarao cijeli Pariz

29.09.2011 u 11:13

Bionic
Reading

Tjedan mode u Parizu već je prvih dana počastio odličnim kolekcijama za iduće proljeće. Stilist Lady Gage, koji kreira za Mugler, dobio je doduše negativne kritike, no ne vjerujte - pogledajte fotogaleriju. Odlični su bili Dries van Noten i Gareth Pugh

Kuća visoke mode Mugler, čiji je glavni dizajner ujedno stilist Lady Gage, Nicola Formichetti, dobila je podosta negativnih kritika svjetskih modnih znalaca.

Ovo je, naime, drugi pokušaj Formicettija da modnoj kući vrati čarobnu formulu, zbog toga je i angažiran. No, dok je nepogrešiv s Lady Gagom, pariška je kolekcija i opet podbacila. Za prošlu sezonu sugerirao je plastične hlače i elastične rekvizite kakvi se normalno prodaju u seksi shopovima, a 'ovaj put učinio je potpuni zaokret, s finijim materijalima, u svjetlijim tonovima, ali sve sliči na nekakav sofisticirani Star Trek', piše Cbsnews.com. Kao da dizajner jednostavno ne može oživjeti ono što u svijetu mode znači ime Mugler. I još su mu zamjerili što je kao uvod u reviju prikazan video s Lady Gagom u novoj Mugler odjeći, što jednostavno nije isto kao da je prošetala pistom kao na prošloj Muglerovoj reviji.

Romantičan, planinski krajolik sa slapovima koji se tek ponegdje ljeskaju u jakim bojama na mjesečini, ili pak obrisi nepoznatog grada s neonskim svjetlima koja sjaje u mraku, prizori su zbog kojih će ova pariška kolekcija Dries van Notena ostati u dobrom sjećanju. Zvonolike suknjice, kaputi poput čahura, 'izgubljena' ili pak strogo krojena ramena – oživljene su pedesete u kakve ćemo se uz ovu kolekciju poželjeti vratiti. Bila je to privlačna kolekcija iz koje bi svatko, bez sumnje, poželio mnoge komade odjeće za sebe.

Gareth Pugh je pak i ovaj put donio pregršt iznenađenja, više nego jedan 'wow'. Pruge poput onih na zatvorskim pidžamama nižu se na odjeći, a haljine čine vertikalno i horizontalno pravilno ispresijecane kožnate trake koje jasno asociraju na rešetke, dok se na glavi nose crne plastične maske u obliku suza. Mračni Pugh i ovaj put mnoge je natjerao da se zamisle.