ASTRO PROFILIRANJE

Zašto je opasno uvrijediti ponosnog i taštog Lava?

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 09.08.2020 07:50
  • Objavljeno 09.08.2020 u 07:50
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Simon Potter / Cultura RF / Profimedia

Dok povremeno toleriraju sitne šale upućene na svoj račun, ozbiljne kritike i uvrede u Lavovima će izazvati erupciju bijesa koju ne želite doživjeti

Ponosni, uvjereni u vlastitu veličinu i ljubitelji dobre zafrkancije, Lavovi će se spremno našaliti na tuđi račun, pogotovo ako time dobro zabavljaju društvo koje ih okružuje.

Ali, bocne li netko od sugovornika njih zajedljivom, pa makar relativno bezazlenom opaskom, spremno će se dočekati na sve četiri i uzvratiti još zajedljivijom replikom koja će dotičnog učiniti predmetom sprdnje. No, ako drznik nije doveo u pitanje njihovu čast, vrijednost i sposobnost, sitne šale zadržat će se u okviru jednokratnog verbalnog dvoboja iz kojeg će se oni potruditi izaći kao pobjednici.

S druge strane, prijeđete li tanku granicu između prijateljskog podbadanja i suparničkog ponižavanja, protuudar koja će uslijediti ostavit će vas bez daha, a možda i navesti da pobjegnete glavom bez obzira.

Lavovi sve proživljavaju i iskazuju vrlo dramatično, tako da njihova ljutnja poprima obilježja erupcije bijesa. Postoji i druga faza lavlje odmazde prema onom tko ih je uvrijedio: sabotiranje nekog područja njegovog života putem širenja glasina, podmetanja, lažnih optužbi, uskraćivanja podrške i drugog. Što vam temeljitije pomrse planove, to će se bolje osjećati.

  • +3

Jennifer Lopez je rođena 24. srpnja u znaku Lava

Izvor: Profimedia / Autor: MiamiPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Poneki put Lav će preskočiti prvu fazu - bučnu reakciju u vidu salve uvreda, pogrda i prijetnji, te prijeći direktno na drugu u trenutku koji im se učini pogodnim.

Ukrasite kritiku komplimentima Lav ne voli nikakve prigovore i kritike, ali će ih lakše podnijeti ako su im iznesene vrlo obzirno, korektnim tonom, ali bez naivnog laskanja koje bi ih navelo da posumnjaju u ironiju. Ako im želite priopćiti da niste zadovoljni s nekim njihovim postupkom, budite taktični i ograničite se na ono što su učinili, ne dovodeći u pitanje njihovu osobnost. Ubacite poneki kompliment i relativizirajte njihovu pogrešku opaskom da je ona vjerojatno bila splet nesretnih okolnosti, a ne njihove manjkavosti. Njihova taština ne bi podnijela drugačije tumačenje.       

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!