MALI ALI VELIKI

Zašto je možda baš čivava pravi pas za vas?

03.02.2016 u 15:51

Bionic
Reading

Tražite li vjernog i upornog psića s jakom ličnošću? Čini se da zapravo priželjkujete čivavu

Čivave su možda mali psi, no vrlo često to nadoknađuju osobnošću. Mnoge slavne osobe baš su zato zaljubljene u tu pasminu.

Vrlo su odane

Čivave vole provoditi vrijeme sa svojom obitelji do te mjere da se lako može dogoditi da su pomalo ljubomorne na neočekivane goste. Slatki psići vrlo su odani i napravit će sve što mogu da zaštite svoje bližnje.

Dobri su psi čuvari

Čivave su sklonije lajanju, što nije čudno s obzirom na njihovu veličinu. Kad toj osobini dodate teritorijalnost, to ih čini prilično dobrim psima čuvarima.


Znaju biti prgave

Iako su malene, čivave su prilično neustrašive. Odvažni psići postavit će se na bilo koga i u tome su prilično slični terijerima.

Često su vrlo pametne

Čivave su najčešće pametni psi. Zato ih je lako trenirati. Ako ih dosljedno nagrađujete, brzo će shvatiti što želite od njih.

Ima ih u puno boja

Čivava ima u različitim bojama – od žutosmeđe, crne, plavo-sive, bijele, pa sve do čokoladne, crvene, zlatne i gotovo bilo koje kombinacije tih osnovnih boja.

Također, mogu biti kratkodlaki i dugodlaki. Nije ni čudo da su toliko popularni s obzirom da ih ima u svakoj mogućoj varijanti osim velike.