PAMETAN I DRUŽELJUBIV

Zašto bi baš pudl mogao biti pas za vas?

04.11.2015 u 19:59

Bionic
Reading

Ako ste uvijek htjeli psa koji će znati izvoditi trikove, a koji po kući ostavlja vrlo malo dlake, pudl bi mogao biti idealna pasmina za vas

Pudli se možda čine kao psi za nekoga tko životinje smatra dijelom svog modnog izričaja, no to što ta pasmina na natjecanjima zna izgledati kojekako uopće nema nikakve veze s tim kakve su to zapravo životinje. Pudli su najčešće iznimno pametni psi koji vole ljudsko društvo i fizičku aktivnost.

Pudli mogu biti različitih veličina, no kvalitete su im uvijek iste.

Izrazito su pametni

Pudli se ubrajaju među najpametnije pse. Lako ih je trenirati i obožavaju učiti nove stvari. Nije nikakvo čudo da su zbog toga popularni cirkuski psi.

Vrlo su aktivni

Pudli vole aktivnost. Dok god im vlasnik priprema razne izazove – fizičke i mentalne – ti psi će biti zadovoljni. Ukratko, osobe koje žele psa koji će po cijeli dan ležati po kući ne bi trebale nabaviti pudla.


Gotovo uopće ne gube dlaku

Zahvaljujući tome što im je dlaka kovrčava i gusta, pudli se vrlo malo linjaju. No to ima i svoju manu – jednom u dva mjeseca morate ih šišati da im se dlaka trajno ne zapetlja u mala klupka koja su za pse bolna i opasna.

Iznimno su druželjubivi

Pudli vole društvo. Ne smetaju im ni drugi psi ili mačke. Ta kvaliteta ih također čini vrlo dobrim kandidatima za terapeutski i društveno-koristan rad.

Dobre su naravi

Pudli vole ugađati i uglavnom su veseli i zabavni psi. No zbog svoje društvenosti također vole biti u centru pažnje pa se pripremite na aktivan odnos sa svojim pudlom.